Кондиціонери у тролейбусах, житомирський аеропорт та скандальний тролейбус на Мальованку: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook

Кондиціонери у тролейбусах, житомирський аеропорт та скандальний тролейбус на Мальованку: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook

Встановлення флагштоку на майдані Соборному, кондиціонери у нових тролейбусах, які не вмикають, житомирський аеропорт та скандальний тролейбус на Мальованку.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Флагшток на Соборному

У Житомирі на майдані Соборному продовжуються роботи зі встановлення флагштоку та реконструкції прилеглої території. Поки все має максимально неспішний вигляд, ніби часу залишилось набагато більше, ніж півтора місяця. 

Відео дня

Нагадаємо, що вартість робіт складає 13.7 млн грн, саме цей факт обурює житомирян.

«Чергова декорація без сенсу і душі», – прокоментувала Людмила Миколайчук.

«Ну, чорт, і всім зразу стане краще жити? Більше не було куди ввалити 13 мільйонів...» – написала Інна Анатоліївна.

«Чекаємо, коли він впаде, дай Бог, щоб не на людей», –  говорить Aleksandr Shan.

«Буде символічно, якщо на суд впаде потім», – пише Михайло Зяткевич.

«Зато не Ленин», – констатує Александр Недобрик.

«Ну и зачем он там, да ещё и за такие деньги?» – цікавиться Yevhen Filonenko.

«А де гранітні плити?  На березі Тетерева багато зараз хатинок будується, гарне подвір’я буде», – зазначила Светлана Грищенко.

«Деньги детям онкобольным отдайте», – говорить Руслан Иваненко.

Кондиціонери в тролейбусах

Житомирянка Stefania DImova поділилась на сторінці у Facebook обуренням з приводу кондиціонерів у міських тролейбусах, радше небажанням їх вмикати. 

Для того, щоб не відтягувати розв’язання проблеми, житомирянка вирішила звертатись одразу до пана мера міста.

«Сухомлин, скільки можна душити людей в тролейбусах, нових, зелених, куплених за наші бюджетні кошти, гроші платників податків, без кондиціонера?

Вам самим-то зручно їздити на службових машинах при повному комфорті? Чому люди повинні задихатися в масках і без увімкненого кондиціонера? 

На прохання увімкнути кондиціонер водій не реагує, ігнорує та хамить», – написала житомирянка Stefania DImova.

Люди в коментарях трохи не зрозуміли, до чого тут Сухомлин, але з наявністю такої проблеми погодились. Житомиряни розповідають, що, як зазвичай, одним у транспорті задуха, інші кричать, що їх протягне, а треті при увімкненому кондиціонері ще й відкривають вікна. Також висувається версія, що при увімкненому кондиціонері щось робиться з транспортом – але як ж його тоді проєктували?

«А причем тут Сухомлин? Если плохая погода в Житомире, то тоже Сухомлин будет виноват?» – запитує Александр Недобрик.

«У такій ситуації спочатку потрібно підійти до водія та поцікавитись, чому не працює кондиціонер, більшість працює», – прокоментувала Tkachuk Natalia.

«Це просто жах! В тролейбусі за такої спеки неможливо їхати, ще й змушують маску одягати», – зазначила Яна Мартиненко.

«А в тих тролейбусах взагалі є кондиціонери? Бачив лише, як кондуктор вікно може відкрити, і то комусь обов’язково почне дути», – написав Андрій Піп.

 «Потому что руководство ТТУ не реагирует ни на просьбы, ни на замечания. Обращение к Шевчуку А. С. тоже результата не дает», – зауважила Stefania DImova.

 «Начальник на минулому тижні їхав на кінцеву Корбутівки і перевіряв, чи всі увімкнули кондиціонер. Але через те, що постійно включені кондиціонери, падає заряд в тролейбусах», – говорить Викуся Давидчук.

 «Я їжджу часто новими тролейбусами, і проблеми з кондиціонером немає, працюють постійно», – написала Юлія Глемба.

 «Половина пассажиров в транспорте требуют включить кондиционер, потому что им жарко, а вторая половина категорически требует выключить, потому что им дует», – пише Виктор Сидоров.

Житомирський аеропорт

Уряд України в середу, 30 червня, схвалив відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон в аеропорту «Житомир» для вантажного та пасажирського сполучення з постійним режимом функціонування та цілодобовим часом роботи.

«Сьогодні Кабінет Міністрів України підтримав відкриття міжнародних пунктів пропуску в аеропорту "Житомир". Йдеться і про вантажне, і про пасажирське сполучення. Щиро вдячний Президенту України, міністру інфраструктури, народним депутатам. За спільну плідну працю дякую голові Житомирської обласної адміністрації  та обласної ради. Усім скептикам, що не вірили, хочу сказати: якщо захотіти та систематично працювати – все можливо», – написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Сергій Сухомлин.

У цілому житомиряни позитивно відреагували на таку новину та вже очікують результатів роботи.

«Ох, чорт, я хотів би це побачити», – коментує Владимир Василевский.

«Представляете – жить в стране без коррупции!? Я тоже не представляю!» – написала Людмила Браун.

«Перший рейс Житомир – Большие Васюки», – жартує Максим Маковский.

«Предположительно Жуляны собираются закрывать на ремонт. Житомирский аэропорт может очень пригодиться», – зазначив Віктор Сидоров.

«Дождаться бы», – говорить Larisa Tkachenko.

Жителі Мальованки проти тролейбусної лінії

На сесію міської ради 5 липня прийшли житомиряни, які проти будівництва тролейбусної лінії на Мальованку через вулицю Героїв Пожежних. Люди звернулися до мера із проханням обрати іншу вулицю для проєкту.

Начальник управління транспорту та зв’язку Констянтин Підпокровний відповів, що вулиця завузька для будівництва лінії, однак не порушували жодних норм. Він також зауважив, що підрядник не організував належним чином рух транспорту на ділянці через те, що частину знаків вкрали.

 «Як на мене, краще б будували лінію на Вільський шлях, там би люди, навпаки, допомагали б, а не протестували! До речі, найпроблематичніший район щодо транспорту», – пише Роман Мусійчук.

 «Напевно, туди прийшли ті люди, яким зараз немає де поставити свою машину на тротуари. Тому що ідуть роботи. А коли ідеш з коляскою по тротуару і посередині тротуару стоїть машина чиясь, то це нікого не хвилює, як та мама з коляскою буде обходити ту машину.

Мабуть, вул. Героїв Пожежних найвужча із усіх вулиць, там, де не зможе проїхати тролейбус. І я впевнена, що ті, хто найбільше виступає, будуть на ньому їздити першими», – висловила свою думку Людмила Кос.

 «А як заберуть маршрутку № 5, то від пожежної частини до "Океану" і по Піонерській буде їздити маршрутка "пішкарус"», – говорить Елена Биньковская.

 «Проти заправки на Ватутіна також протестували. І їздили, і міряли, і робочі, і неробочі групи створювали. Результат ви всі бачите. Тут буде так само, всіх послухають і зроблять, як і задумувалось», – зазначив Сява Каховский.

 «Непоганий варіант, до речі, перспективний… і виїзд на Подільський міст!» – пише Петро Мартинчук.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up