Командир взводу у навчальному центрі в смт Гуйва побив строковика

Командир взводу у навчальному центрі в смт Гуйва побив строковика

Українці масово вимагають заарештувати та справедливо судити лейтенанта, а також провести перевірку у військовій частині.

 

 

У мережі розгорівся неабиякий скандал: у 190-му навчальному центрі в селищі Гуйва Житомирської області командир 2-го взводу роти охорони, лейтенант Віктор Вітусевич побив солдата-строковика.

Відео інциденту потрапило у мережу, українці масово вимагають заарештувати та справедливо судити Вітусевича, а також провести перевірку у військовій частині.

Відео дня

За словами солдатів цієї військової частини, подібні побиття і знущання у них системні. Також вони скаржаться на низькі зарплати і відсутність відпусток.

На опублікованому записі видно, як командир б'є солдата ногами.

Пізніше він записав відеозвернення з виправданнями, назвавши причиною побиття вживання алкоголю солдатом:

"Я буду з вами чесний. Я був не правий і готовий понести покарання, на яке заслуговую. Але хочу сказати: алкоголь в армії - це неприпустимо, це смерть на фронті, це ризик для життя в усьому підрозділі. Це неприпустимо і це потрібно суворо забороняти. Я буду відповідати за свої дії, сумнівів у цьому немає".

 

Віктор Вітусевич / скріншот

Віктор Вітусевич

Доказів того, що строковик був п'яний, немає.

Лейтенант побив строковика на Житомирщині - реакція в/ч

У 190 навчальному центрі відреагували на інцидент:

"Командування частини вдячне всім, хто переслав інформацію, яка стосується інциденту, що трапився в одному з підрозділів. Ми розділяємо обурення щодо виявленого факту. Вже розпочато службове розслідування, до якого долучені всі компетентні структури: Служба Військового правопорядку, контррозвідка, Державне бюро розслідувань тощо".

скріншот

Також у повідомленні заявили, що фігуранти інциденту відсторонені від виконання службових обов'язків до кінця розслідування.

Джерело: УНІАН

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (73)
  • Галина Якимчук

    У мене сина немає,але я цю скотину роздерлаб на шматочки.А суди всеодно всі продажні, відкупиться
  • Любов Олексіївна Усатенко

    Відїв  пику на передову гадину ніхто не дав право знущатися з солдата
  • Татьяна Лисак

    В цій історії багато питань а відповіді немає, знімати і виложити в мережу було кому, а заступитись не було, чому не допомогли товаришу, а спостерігали як офіцер йому стусанів дає. Можливо все спеціально підлаштовано щоб військову частину обі лляти брудом. Солдатові здоровя сили, армійської витримки, займись у вільний час рукопашним боєм в житті допоможе, бережи тебе Боже .

    Katiusha Pilipenko reply Татьяна Лисак

    Татьяна Лисак підтримую
  • Леночка Жук

    Сила є розуму бракує,ще звання офіцера має,одним словом бидло.Після такого вчинку буде  тяжко  виправитися на жаль.Кожна мама  не пробачить.

keyboard_arrow_up