Командир танка Олександр Шахрай разом зі своїм екіпажом загинув три роки тому

Командир танка Олександр Шахрай разом зі своїм екіпажом загинув три роки тому

У танк потрапив ворожий снаряд, через що здетонував боєкомплект.

Олександр Шахрай народився 17 лютого 1984 року в мальовничому с.Левків під містом Житомиром у робітничій родині. Хлопчик швидко навчився виконувати будь-яку чоловічу роботу, якої в селі  завжди вдосталь, був слухняним і самостійним.

Однокласники та вчителі Левківської загальноосвітньої школи пам’ятають Сашка спокійним, товариським, надзвичайно добрим, щирим та щедрим. Після школи хлопець навчався у Жи- томирському будівельному коледжі. Був призваний на строкову службу до армії, відслуживши у танкових військах, повернувся на навчання. Потім працював за спеціальністю, любив свою роботу, у питаннях будівництва і ремонту завжди вмів знайти вірне рі- шення, тому до його фахової думки завжди дослухалися колеги. У 2012 році народилася молода сім’я. Для дружини Валентини Олександр назавжди залишиться романтиком, мрійником і в той же час мужнім і розсудливим. «Він знав, що я боюся висо-  ти, і освідчився у коханні на даху багатоповерхівки. Це було так незвичайно: квіти, свічки, нічне небо і чудовий краєвид рідного міста… З ним я нічого не боялася.» Скільки планів на життя було в Олександра з дружиною: чудові діти, затишний дім, збудова- ний власними руками, улюблена робота…

Повістка про мобілізацію прийшла в сім’ю Шахрай у березні  2014 року.  Олександр не  залишився осторонь, не ховався. Потрапив у 30-ту окрему механізовану бригаду, спочатку був призначений навідником у танковому екіпажі, а вже через три місяці став командиром. Під час перебування у зоні військових дій Олександр завжди був патріотично налаштований, не жалівся і не шкодував про свій вибір, не ховався за спинами побратимів, з гідністю ви- конував свій військовий обов’язок перед Батьківщиною.

Відео дня

29 січня 2015 року близько 13-ї години в танк, який знаходився на вулиці Нєкрасова у м. Вуглегорську Донецької області, потрапив ворожий снаряд, а від нього здетонував боєкомплект танка. Командир танка Шахрай Олександр Васильович загинув разом зі своїм екіпажем.

Посмертно Указом Президента України Олександр Шахрай нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Вічна пам'ять героям!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up