Коли ж нарешті відкриють експозицію підземелля навпроти автодорожнього коледжу?

Коли ж нарешті відкриють експозицію підземелля навпроти автодорожнього коледжу?

Неодноразово як наше видання, так і багато інших ЗМІ Житомира висвітлювали та анонсували відкриття експозиції підземелля навпроти автодорожнього коледжу.

Це дійсно стане родзинкою нашого міста. Принаймні має нею стати. Але постійно з різних причин відкриття відкладається, що викликало стурбованість жителів міста та багато запитань. Можна навіть сказати, містянам кортить побачити експозицію. Наразі житомиряни можуть побачити, що вже встановлено броньоване скло та зроблені елементи огорожі. Але скло зараз вкрито краплями води, а підсвічування відсутнє.

Вкотре наше видання звернулося за коментарем до директора і засновника народного музею історії ремесел «Ремісничий двір» Федора Євтушенка, адже саме його експонати мають там перебувати:

«Дійсно, пітніє скло внаслідок того, що немає вентиляції. В нас не було досвіду роботи з такими об'єктами, тому так вийшло. Але зараз буде дороблена вентиляція, може, потрібно буде зробити навіть примусову вентиляцію цього об'єкта. Власне сама експозиція готова майже стовідсотково. Є нюанси, кожного разу ми щось додаємо, змінюємо, але це несуттєво. Основний матеріал готовий. Зараз ми чекаємо на те, коли буде дороблена вентиляція. Може, деякі деталі потрібно доробити, і ми, можливо, незабаром відкриємо експозицію. Але коли це станеться – невідомо. Оскільки поки скло запітніле, немає сенсу щось там робити. Основну контролюючу функцію тут виконує головний архітектор міста, а будівельну – управління капітального будівництва. Коли будуть усунені деякі технічні моменти, все буде працювати. Також ми розуміємо, що це – привабливий об'єкт, ми хотіли би це зробити скоріше», – розповів Федір Євтушенко.

Відео дня

Нагадуємо, що раніше директор та засновник народного музею історії ремесел «Ремісничий двір» розповів, що саме буде знаходитися в експозиції провалля: «Ми зараз підготували інсталяцію купецького підвалу – погребу. Насправді там так і було, там були купецькі будинки. В інсталяції будуть діжки з вином, пивом, посуд приблизно того часу. Ймовірно, буде манекен з киркою та іншим інструментом».

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Ирина Климчук-Невмержицкая

    По ходу, Главный Архитектор ушёл с должности,значит этот проект,так и останется "замороженным"?)
  • Анатолий Петрович Ширченко

    До недавно казалось,что знаю матерную речь,ан нет(,подскажите как назвать всех причастных к этому  ээ... ,ну вот опять.
  • Sergey Polubinskiy

    Когда Кличко посмотрит в завтрашний день.)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up