Коли, куди і на які фестивалі можна поїхати цьогоріч у вересні

Коли, куди і на які фестивалі можна поїхати цьогоріч у вересні

Для вас ми зібрали найбільші і найцікавіші безкоштовні українські фестивалі, що відбудуться цього вересня.

Фестиваль дерунів

У Коростені відбудеться ХІІІ Міжнародний фестиваль дерунів.

Відео дня

«До уваги коростенців, туристів, артистів та всіх поціновувачів дерунів! ХІІІ фестиваль дерунів відбудеться 4 вересня 2021 року в парку «Древлянському», –  йдеться у повідомленні місцевої ради.

Фестиваль дерунів у Коростені започаткували у 2008 році, і з того часу він проходить щорічно. 2020 року він не відбувся через пандемію коронавірусу.

Заступник міського голови Коростеня Наталія Чижевська повідомила, що нині проводяться перемовини зі спонсорами, від яких залежить бюджет фестивалю. Утім, усі традиційні заходи фесту відбудуться: майстер-класи, виставки, виступи творчих колективів, Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Грай, гармонь!».

На гастрофесті можна буде скуштувати різні види дерунів та за допомогою голосування обрати найсмачніший дерун року.

Де: Коростень, Древлянський парк.

Коли: 4 вересня.

Фестиваль мультимедійного мистецтва

У Львові пройде фестиваль мультимедійного мистецтва «Тетраматика» на честь 100-річчя Станіслава Лема. Цьогорічна тема заходу – «Технології та Чуттєве», у фокусі – сучасне мистецтво, пов'язане з новітніми технологіями.

На фестивалі презентуватимуть твори, що поєднують форми естетичного впливу, спрямовані на різні види сприйняття, – як-то звук і музика, відео та анімація, зображення, текст. «Тетраматика» також зосереджується на розкритті потенціалу застосування ІТ-технологій у мистецьких творах.

Участь у фестивалі беруть митці з України, Австрії, Болгарії, Греції, Кіпру, Франції, Польщі, США, Тайваню та Кореї. Особлива лінія фестивалю – освітньо-інклюзивна програма.

Програмою фестивалю передбачене проведення низки виставок, концертів, перформансів, майстер-класів та дискусій.

Де: Львів, інноваційний креативний центр Lem Station, ревіталізоване історичне трамвайне депо.

Коли: 12 вересня–17 жовтня.

Lviv Bandur Festival

Наступний фестиваль також пройде у Львові: єдиний в Україні фестиваль сучасної бандури Lviv Bandur Festival.

Lviv Bandur Fest пройде у Львові вже вп’яте. З кожним роком фестиваль росте, розвивається, стає все більш масштабним, впевнено займаючи своє особисте місце на культурному ландшафті міста. І, що не може не радувати, щоразу LBF знаходить нові формати, щоб познайомити своїх гостей з неймовірним світом сучасної української бандури. Цього року після онлайнової перерви фестиваль на радість гостей повертається до офлайну.

«Цьогорічний Lviv Bandur Fest дуже очікуваний. Ми мали вимушену перерву, як і багато фестивалів в Україні і в цілому світі, і минулого року займались виробництвом навчальних програм. Але у 2021 з радістю повернемось до концертного формату і привеземо до Львова найяскравіші гурти, які створюють нову бандурну сучасну музику», – розповіла про плани засновниця і арт-директорка фестивалю Анастасія Войтюк.

Де: Львів, Ennio Event Square, Сенсотеки та Театр ляльок.

Коли: 15–19 вересня

Dream Гогольfest

Гогольfest – міжнародний мультидисциплінарний циклічний фестиваль сучасного мистецтва. У 2019 році увійшов до п'ятірки найкращих фестивалів Європи за рейтингом EFFE та отримав офіційний лейбл. За час існування, з 2007 року до 2021 року, Гогольfest відвідали понад 600 тис. глядачів, на 22 локаціях у 6 містах відбулося 4 тис. подій, в яких взяли участь близько 22 тис. українських та закордонних митців з більш ніж 40 країн світу.

Як зазначають у фейсбуці організатори заходу, працюватимуть три основні локації фестивалю: креативний простір Urban CAD з нічною музичною, театральною, освітньою та візуальною програмою; обласний академічний музично-драматичний театр ім. Куліша – театральна програма; Олешківські піски – спеціальна подія «30 із 40».

Де: Херсон.

Коли: 3–5 вересня.

Goby Fest

Goby Fest, або «Фестиваль бичка» – це дводенний фестиваль вуличної їжі біля моря. На фудкортах планують представити українську, грецьку, німецьку, польську, єврейську кухні. Також на локації будуть розташовані сцена, фотозони, рибний ринок, локації з кулінарними майстер-класами та дитячими активностями. Востаннє Goby Fest відбувся у 2019 році.

Де: Маріуполь.

Коли: 11–12 вересня.

Марія Кравчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up