Коли бабки хочуть бабки, або Чому ОСББ відмовляється виконувати рішення суду?

Коли бабки хочуть бабки, або Чому ОСББ відмовляється виконувати рішення суду?
Клініка стоматології

Правовий нігілізм у правовій державі? Чому в Житомирі голови ОСББ вважають, що рішення суду - це не для них, перетворюють будинки на осередки розбрату та скандалів та поводять себе, як їм заманеться?

Парадоксальне явище відбулося в Житомирі в ОСББ «Миру 23Б», коли в понеділок, 4 лютого 2024 року, зацікавлені сторони зібралися виконати рішення Господарського суду Житомирської області від 23 жовтня 2023 року по справі № 906/470/23 за позовом власників стоматологічної клініки до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Миру 23Б» про зобов`язання не чинити перешкоди та про визнання недійсним рішення загальних зборів.

Справа стосувалася того, що загальні збори, які підбурювала голова правління ОСББ Вікторія Червінська, прийняли рішення заборонити стоматологічній клініці доступ до власного обладнання, забувши при цьому, що підвальне приміщення, в якому розташовано обладнання клініки, знаходиться у спільній власності. Тобто монополії у ОСББ на підвальне приміщення в даному випадку немає, що й підтвердив Господарський суд у своєму рішенні. Але рішення судів для очільниці ОСББ В.О. Червінської взагалі не указ. Голова ОСББ з якогось дива вирішила, що саме вона має право тлумачити законодавство України та приймати рішення на власний розсуд. Тому фактично відмовилася виконувати рішення Господарського суду Житомирської області від 23 жовтня 2023 року по справі № 906/470/23 та припинила відповідати на телефонні дзвінки представників стоматологічної клініки. Після кількох невдалих спроб примусити голову ОСББ виконати рішення суду зацікавлені сторони відповідно до діючого законодавства самі виконали це рішення.

Відео дня

Протягом кількох хвилин «зникла без вісти» голова ОСББ Вікторія Червінська миттєво з’явилася на місці події та викликала поліцію. 

Наряд поліції, який прибув на місце, спробував пояснити представникам ОСББ, що рішення суду треба виконувати. Однак і представники закону не змогли переконати у цьому голову ОСББ, яка вирішила, що тільки вона права. Внаслідок цього голова ОСББ підключила «важку артилерію» - групу пенсіонерів, які почали влаштовувати галас та робити досить дивні речі. Так, одна з пенсіонерок, заявивши, що вона «працювала вчителькою», дозволила собі здійснювати перешкоджання роботі журналістів, які працювали на місці події. Крім повної зневаги до законодавства, «група підтримки поважного віку» почали ображати вже журналістів та вказувати, що і де потрібно знімати. Тобто питання, чи живимо ми в правовій державі, якось опинилося під загрозою.  

Також під час цього божевілля з’ясувалося те, що стало підґрунтям для назви даного матеріалу. Мешканцям будинку, як і пенсіонерам-активістам, було принципово байдуже на підвальне приміщення. Пенсіонерів дужа сильно обурював взагалі факт існування стоматологічної клініки. На їх думку, приватна власність взагалі не повинна існувати. Тобто де-юре ми нібито вже тридцять років як незалежні, а де-факто живемо при тому ж самому радянському союзі, де «коммунистическая партия» – все також «ум, честь и совесть нашей эпохи». І взагалі жодної незалежності. 

Далі – більше. Голова ОСББ В.О. Червінська вирішила викликати ще й слідчо-оперативну групу, вирішивши, що виконання судового рішення є порушенням її особистих прав. Але тут з’ясувалося, що голова ОСББ, крім того, що повністю ігнорує законодавство України та відмовляється виконувати рішення суду, ще і заблокувала взагалі доступ до підвального приміщення, в якому, відповідно до Інтерактивної карти розташування сховищ та найпростіших укриттів фонду захисних споруд цивільного захисту Житомира, нібито знаходиться укриття на 1500 осіб. Звісно, наші читачі, дивлячись на фото, можуть переконатися, що на третьому році війни взагалі будь-яке укриття в зазначеному підвальному приміщенні повністю відсутнє. Відсутнє від слова – взагалі. Там його ніколи й не було. Але ж якимось чином укриття зазначено на мапі, яку розміщено на сайті Житомирської міської ради.

Як так могло трапитися, ще доведеться з’ясовувати. Але порушення, також, як говориться, незаперечний факт. І це питання вже до міської влади.

Крім повного нехтування законодавством України під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, подібні вчинки з боку представників ОСББ «Миру 23Б» просто ставлять під загрозу життя та здоров’я співгромадян. Крім того, за рішенням суду, ОСББ «Миру 23Б» доведеться сплатити на користь держави та позивачів досить кругленьку суму коштів. 

Але чи вдасться примусити очільників ОСББ виконувати Закон, ми повідомимо в наступних журналістських матеріалах. 

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (19)
  • Галина Балицкая

    Дійсно видно, що проплачена стаття однією стороною, все написано від одної особи. Потрібно було описати дві сторони і писати про конфлікт, який підтвердив, що закони в країні не діють. І ніяка структура владна не зацікавлена в вирішенні конфлікту.
  • Maria Maria

    20 хвилин вчергове пробила дно!🥵
    По-перше,очевидно, що стаття проплачена однією стороною конфлікту;
    По-друге, і заголовок і в самій статті обзивання представників однієї сторони- це хамство чистої води!
  • Віра Верпета

    Чому в газеті поширюють неправдиві звинувачення?! Ваш кореспондент даже не захотів поспілкуватися з мешканцями будинку! Статья висвітлена однобоко! І це писав не кореспондент,а людина ,мабуть,далека від цієї професії.
  • Нина Стрельченко

    Звісно що укриття не має,тому що гроші вкрали ,а вертати не хочуть.Скільки їм потрібно щоб вдавалися тими грошима і перестали розкрадати Україну як ця ОССБ.І таких богато і не тільки ОССБ на різних посадах такі тварі єєє

    Віра Верпета reply Нина Стрельченко

    Нина Стрельченко

    Нина Стрельченко reply Нина Стрельченко

    Віра Верпета правда,наш мер озвучував що виділялись кошти на  всі укриття,де укриття? На гуглі висвічує найближче укриття а по факту що не має,як це розуміти? Це ще добре що ваші та наші дупи захищають наші воїни дійсно герої,а ви що?Нааживпєтесь,обкрадаєте та ще й цих бабульок в ажіотаж взяли,то біда їхня в тому якби не дай бог ракета чи ще щось то вони б ті замки знесли власноруч,бо не ховаються!!!!

    Віра Верпета reply Нина Стрельченко

    Нина СтрельченкоНіякі гроші нам ніхто не виділяв!Ви чому говоритее неправду...Якби три квартири з нашого будинку не підтримали нашу пані,то ніяких судів не було! Обікрали самі себе і це до них не доходить!

keyboard_arrow_up