«Карантин, отмєна» – як житомирська влада організувала масовий фестиваль до Дня міста

«Карантин, отмєна» – як житомирська влада організувала масовий фестиваль до Дня міста
Jerry Heil

По всій Україні кількість хворих на коронавірус стрімко зростає, проте владу Житомира це не дуже й хвилює. 

Чому не хвилює? Ну як мінімум тому, що житомиряни проголосували проти проведення Дня міста, оскільки це недоцільно в умовах карантину, а міський голова Сергій Сухомлин та члени виконавчого комітету одразу після питання про продовження карантину до 31 жовтня погодили проведення фестивалю «День житомирян». 

«У цей день не вітають місто, у цей день вітають містян. Житомиряни всіх країн та міст, єднайтеся. Ти живеш у цьому місті – тоді ми вітаємо тебе», – презентувала даний фестиваль начальниця управління культури Ілона Колодій.

Відео дня

Яка іронія – питання про карантин, а потім – погодження гуляння, на яке ще й запросили відому українську співачку Jerry Heil. 

Геніально! Організовувати концерт за участі відомої співачки на території біля кінотеатру «Жовтень», де й так небагато місця, а з урахуванням ажіотажу там буде натовп, який заблокує ще й вулицю Михайлівську і усі вулиці поруч із сценою, як ми це спостерігаємо щороку.

На що сподівається влада міста? У програмі заходу також зазначено, що працюватиме фуд-корт під відкритим небом на Новому бульварі, де під час фестивалю ходитиме купа людей. Це максимальне недотримання карантинних умов, і це все з дозволу влади міста. 

 «Даний проєкт за основу», – виголосив Сергій Сухомлин під час засідання виконавчого комітету у понеділок, 31 серпня.

Члени виконкому ініціативу проведення «Дня житомирян» підтримали. Звичайно, що нам коронавірус, що нам здоров’я людей, коли гуляння важливіші. 

«Хворійте на здоров’я», – немовби кажуть вам у Житомирській міській раді.

В обласній державній адміністрації наголосили, що проведення масових заходів повинно бути обмежене з дотриманням протиепідемічних заходів.

«Уже прийняте рішення щодо проведення комісійного розгляду щодо проведення даних заходів. Сьогодні Житомир у нас перебуває у “жовтій зоні”, тому проведення масових заходів повинно бути обмежене з дотриманням тих протиепідемічних заходів, які рекомендують для даної зони», – зазначив начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.

Журналісти редакції «20 хвилин» провели опитування серед житомирян і дізналися їхнє ставлення до проведення масових заходів в умовах карантину.

«Я не радила б. Я регулярно дивлюся виступи міністра охорони здоров’я України, і він роз’яснює, що спалахи захворювань від коронавірусу відбуваються саме після проведення масових заходів. Треба берегтися поки що. Кожен день все більше і більше хворіє. Можна ще посидіти вдома. Молодь не хоче сидіти вдома, а старші люди сидять і дотримуються карантину», – ділиться Ганна Олексіївна.

«Я вважаю, що День міста провести потрібно, оскільки це буває один раз у рік, багато тут живе тих, хто тут народився, для них це – велике свято, яке багато для них означає. Ніхто не винен, що зараз карантин, святкування потрібно проводити. Можна зробити все з дотриманням карантинних вимог. Видавати одноразові маски, виставити поліцію для контролю, створити дистанцію, щоб це все було розумно зроблено», – коментує Богдан. 

«Звичайно, така ситуація у нашій країні зараз. Якщо вони проголосували “за”, то тут вже нічого не зробиш. Звісно, хочеться розваг, веселощів, як і всій молоді, але потрібно бути обережними, дотримуватися правил, бо наступного разу може не бути. Ми зараз порозважаємося, а потім почне розповсюджуватися хвороба далі, а потім що? Не вийде вже порозважатися…», – наголошує Дмитро.

Скільки коштує попсовий піар мера?

Як це все погоджується з погіршенням епідеміологічної ситуації в Житомирі, початком навчального року з 1 вересня та після скандалу з недотриманням заходів епідеміологічної безпеки на авіафесті у Житомирі? Складається враження, що міська влада вирішила зірвати навчальний процес та виборчий процес у місті Житомирі та ще на цьому грошенят заробити перед виборами.

Як зазначено у рекламних статтях українських ЗМІ, співачка Jerry Heil стала фіналісткою національного відбору на Євробачення-2020. Вона разом з гуртами «KRUTЬ», «Gо-A» набрала більше всього голосів від журі та глядачів.

4 квітня 2019 року Яна Шемаєва, більш відома як Jerry Heil, випустила трек «Охрана, отмєна». За кілька днів виявилося, що це справжній вірусний хіт: іронічний, з емоцією, яка близька і зрозуміла всім, готовими мемами в тексті, сучасним саундом та винахідливим приспівом – який до того ж легко запам’ятати. За два місяці відео набрало 1,8 мільйона переглядів.

Національний відбір на Євробачення-2020 подивилась рекордно мала кількість глядачів – майже 345 тисяч. Якщо порівняти з мільйонними переглядами за минулі роки, то це просто сльози нашого шоу-бізнесу.

Далі переходимо на сайт для організаторів концертів Event Master та дивимося на середні ціни для кавер-гуртів. Середня ціна від 15 до 25 тисяч гривень за шоу,тобто кавер-гурти не дуже можуть сподіватися на високі гонорари. Але ж там є за кодом послуги № 12416 музичний гурт «Jerry Heil».

Зазначена ціна від $2500, що відповідає за курсом долара майже 68 тисячам гривень + технічний та побутовий райдер. 

Де логіка таких дій міської влади – невідомо. Щодня кількість хворих на коронавірус збільшується, і чому у Житомирі так нехтують здоров’ям містян, влаштовуючи подібні дійства, – ми можемо лише здогадуватися. Можливо, хтось хоче заробити, а, можливо, хтось хоче піару. У будь-якому випадку залишайтеся вдома в здоровому глузді і подалі від інфекції COVID-19. А якщо навіть і закортить подивитися на Jerry Heil вживу, то вдягніть хоча б маску.

Руслан Мороз, Валерія Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Вениамин Веретко

    А на День незалежності теж концерт був і 20 мінут мовчали як рот води набрали чому не базікали про владу і масові заходи
  • Ольга Закусило

    За всі розваги гроші підуть до кишень наших депутатів, тому вони голосували ,,За". Здоров'я простого люду їх не цікавить...
  • Софія Гуменюк

    Діти не ходять в школу а концерти проводяться?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up