Із водою у Романові важко! А з боржниками – тим паче!

Із водою у Романові важко! А з боржниками – тим паче!

Початок травня 2023-го року у Романові відзначено дещо несподіваною і не дуже приємною новиною про самовільні приєднання (врізки) певних домоволодінь до водомережі, яку сьогодні обслуговує КП «Комфорт».

В оголошенні, яке розповсюдило комунальне підприємство, йшлося про те, щоб усі власники садиб на вулиці Польовій, які самовільно підключилися до водопроводу та системи водовідведення, знайшли можливість до 10-го травня 2023-го року легалізувати своє водопостачання і уклали із КП «Комфорт» відповідні угоди. Насправді з’ясовано, що випадки неконтрольованого водоспоживання у Романові виявлені і на вулиці Б. Хмельницького. У комунальному підприємстві «Комфорт» станом на 6-8 травня 2023-го року було відомо про майже десяток власників будівель, які користуються водопостачанням без угод та дозволів. А головне – безкоштовно.

Слід зауважити, що керівництво КП «Комфорт» належним чином відреагувало на самовільні врізки споживачів води. За адресами, де були зафіксовані самовільні (незаконні) підключення до споживання води, побували члени комісії (робочої групи), які пояснили людям усі елементи відповідальності за самовільне водоспоживання і зобов’язали власників садиб (домоволодінь) терміново укласти угоди на споживання води. Поступово (хоча й не зразу і далеко не всі) порушники, які самовільно і безоплатно під`єдналися до споживання води, все ж таки прийшли до підприємства «Комфорт» і отримали відповідні дозволи та уклали  належні угоди. Станом на 22 травня більше десяти романівчан стали абонентами КП «Комфорт» і відтепер сплачуватимуть за споживання води згідно зі встановленими нормативами.

Водночас підприємство КП «Комфорт» має наміри упродовж літа 2023-го року детально перевірити угоди та звірити адреси усіх точок підключення домоволодінь у селищі Романові стосовно наявності угод та дозволів щодо водопостачання і водовідведення. Відповідна інформаційна та роз’яснювальна робота стосовно неухильності легального підключення абонентів до системи водопостачання буде проводитись увесь цей період, а злісних порушників та «ухилянтів» від укладання угод із КП «Комфорт» буде притягнуто до адміністративної відповідальності (штраф і сплата за водопостачання за попередній період). Окрім того,  керівництво КП «Комфорт» має намір провести окрему інформаційну кампанію із поширенням листівок, пам’яток стосовно необхідності обов’язкової платні за споживання води та водовідведення. Як окремий пункт інформаційної кампанії передбачене оприлюднення у романівських ЗМІ інформації про хід судово-позовної діяльності щодо юридичних осіб, а також стосовно власників садиб та будинковолодінь, у яких виявлені порушення, або тих, хто упродовж тривалого часу заборгував комунальникам за спожиту воду великі суми грошей. 

Відео дня

Наталка Рисіч

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up