Іржаві атракціони і зламані зарядні пристрої - який вигляд має Житомирський гідропарк сьогодні

Іржаві атракціони і зламані зарядні пристрої - який вигляд має Житомирський гідропарк сьогодні

Кілька старих атракціонів та жахливі непофарбовані фігури казкових героїв, зламані зарядні пристрої на металевих деревах – це сумне враження після відвідування Житомирського гідропарку.

Колись, багато років тому, Житомирський гідропарк був відомий кількома крутими на тої час атракціонами. Наприклад, працював атракціон для дорослих з літаками, які виконували «мертву петлю». Але згодом атракціони виходили з ладу, ремонтувати їх не було коштів, тому їх банально списували та здавали на металобрухт.

Усі спроби поновити в парках Житомира атракціони припинялися після чергової відмови міської ради виділити на це кошти. Завжди знаходилися більш потрібні речі. 

До того ж і локдаун вніс корективи до планів реконструкції. За словами директора КП «Парк» Ігоря Леонченка, навіть минулого року в гідропарку не фарбували каруселі і також відмовилися від нового атракціону – дитячого лабіринту, адже прибуток комунального підприємства, порівняно з попередніми сезонами, зменшився більш ніж удвічі.

Відео дня

Сьогодні у гідропарку працюють усі комунальні атракціони. Дитячий квиток коштує 15 грн, дорослий – 25 грн. Також працюють приватні атракціони, наприклад мотузковий парк. Ціна одного квитка – від 30 до 140 грн, залежно від рівня складності.

У квітні цього року міський голова Житомира повідомив, що у житомирському парку можуть з'явитися нові атракціони. 

«Мав зустріч із представником компанії «ІталПарк». Говорили про оновлення атракціонів у нашому парку. Фірма займається постачанням та встановленням сучасних каруселей італійського та китайського виробництва SBF-VISA Group. Компанія бере участь у тендерах та активно працює в Україні: найяскравіший приклад – парк Горького у місті Харкові», – написав у фейсбуці міський голова Сергій Сухомлин.

У Житомирському парку культури і відпочинку у 2019 році встановили новий атракціон. Карусель коштувала бюджету міста 860 тисяч гривень. Але про те, що існує ще й гідропарк, якось всі забули.

Гідропарк – справжня перлина нашого міста. До того ж чи не єдиний облаштований міський пляж біля річки Тетерів. Зона відпочинку і оздоровлення розташована у лісопарковій приміській зоні м. Житомира, між Чуднівським шосе і водосховищем в районі урочища Корбутівка. Відведена територія під зону масового відпочинку становить 110 гектарів, з них освоюється і облаштовано 65 гектарів. Ліс у парку змішаний, рідкий, переважно хвойних порід. Територія гідропарку функціонально розбита на зони: пляжну, спортивну, тихого відпочинку, дитячу, прогулянково-лісопаркову.

Вздовж річки простяглися два пляжі: дитячий та дорослий. Пляжна зона оформлена відсипним піском, розрахована на прийом не менше 6000 чоловік одночасного відпочинку, облаштована кабінками для переодягання, парасольками від сонця, медпунктом, рятувальною станцією з наглядовою вежею.

У 1983 році гідропарк був прикрашений скульптурами за мотивами українських казок. Одна з них «Коник-стрибунець» скульптора Й. Табачника.

Руслан Мороз

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Вениамин Веретко

    Не впевнений що і після реконструкціі все збережеться в .бездоганому стані є йолопи які будуть ломати ну а преса буде писать що все поломане і так по колу
  • Евгения Табунщик

    Це ЄДИНА вільна зона відпочинку, в ЖИТОМИРІ, яка не напрягає відпочиваючих! 👍Це ПРИКРАСА міста, яка радує око і не тривожить Душу! 💓 ЦІЙ зоні потрібно приділити більше уваги і не скупитись!! 💯
  • Петя Хабазня

    Ціну на реконструкцію набивають, бо 70 млн вже здається замало

keyboard_arrow_up