Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат виставлять на аукціон зі стартовою ціною 3,7 млрд грн

Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат виставлять на аукціон зі стартовою ціною 3,7 млрд грн

Про це стало відомо у ході візиту прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Віце-президента Європейської Комісії Мароша Шефчовіча до смт Іршанськ Житомирської області.

Як повідомив "Урядовий портал", високі гості ознайомилися з виробництвом Іршанського гірничо-збагачувального комбінату АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

Філія «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» — це провідний український комбінат із видобутку та збагачення титанових руд, що спеціалізується на розробленні ільменітової руди.

«Україна має значний потенціал для того, щоб стати одним із лідерів світу у сфері видобутку критичної сировини та надійним постачальником її для партнерів по НАТО. Нарощування видобутку металів майбутнього дасть змогу розвивати в Україні нові галузі переробної промисловості, залучати інвестиції та створювати нові робочі місця. Переконаний, започаткування стратегічного партнерства з ЄС в цьому напрямку допоможе реалізувати це завдання», — наголосив Денис Шмигаль.

Відео дня

Глава Уряду підкреслив, що для України важливо забезпечити комплексний видобуток власних корисних копалин і створити потужності з їх переробки й збагачення всередині країни. Тож Україна створює сприятливі умови для залучення інвесторів та відкриває двері для стратегічного іноземного капіталу у сферу надрокористування.

«ОГХК стане першим об’єктом, що буде виставлений на аукціон у межах великої приватизації. Його стартова ціна — 3,7 млрд грн. Вже сьогодні ми бачимо зацікавленість з боку 10 провідних міжнародних компаній. Новий власник буде зобов’язаний вкласти не менше 400 млн грн в модернізацію компанії та дотримуватися природоохоронного законодавства», — зазначив Прем’єр-міністр.

Прем’єр-міністр України і Віце-президент Єврокомісії ознайомилися з виробництвом Іршанського гірничо-збагачувального комбінату

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up