Рік починаємо з гарних справ!

Рік починаємо з гарних справ!

Юрій Опанасюк, директор «Центру Утеплення», разом з командою однодумців не тільки розбудовує рідний Житомир, але й активно долучається до різних соціальних проєктів. 

Особливої уваги потребують проєкти, пов’язані з діяльністю лікарів, допомога яким найбільш актуальна у час пандемії COVID-19. Саме для порятунку людських життів було придбано два сучасних реанімобілі, які поповнять автомобільний парк Житомирського базового військового шпиталю та Овруцької центральної районні лікарні. Подаровані машини відповідають типу «С», адже в них передбачені перегородки-бокси між водієм та пацієнтом, є балони з киснем, набір нош, медична апаратура, яка розрахована на регулярну дезінфекцію.

Реалізація даного проєкту стала можливою за участі норвезької місії ТНК «Віра-Надія-Любов» в Україні та небайдужих житомирян.

Робота благодійного фонду «Центр Утеплення» триває більше семи років. «Все почалося з початку війни. Працював з друзями у волонтерському русі, їздили на Схід і бачили, що потрібно нашим хлопцям. Перші машини йшли на фронт. Другим етапом відправляли транспорт у військові частини, військовий шпиталь.  Поступово напрацювали велику базу друзів-волонтерів, переважно закордоном. Пізніше почали спрямовувати допомогу за потребою Житомирщини.

Відео дня

Перші реаномобілі передавали з міста Копенгаген (Данія). Останнім часом працюємо з Норвежською місією «Віра. Надія. Любов», представники якої є в Коростені. Цій організації вже 20 років, голова і засновник  фонду  Відар Аксельсен, а в Коростені організацію очолює Сергій Ковальчук.

На Житомирщині нас знають, звертаються, ми вивчаємо прохання і надіємо допомогу. Є ціла процедура оформлення: чи потребує установа саме цю поміч, хто буде працювати на машині та в яких умовах вона зберігатиметься. Робимо проєкт, якій надсилаємо в Мінсоцполітики, яке затверджує машину гуманітарним вантажем. На наших плечах і організація доставки, і підготовка техніки до обслуговування, і її передача замовнику. Весь наш транспорт технічно справний, має ліцензію та одразу їде працювати», - розповів Юрій Опанасюк, директор «Центр Утеплення».

Реалізація одного благодійного проєкту займає десь півроку. Зроблено на благо області багато: реаномобілі, пожежні машини і навіть дитячий кувез (інкубатор для новонароджених). «Кожен може долучитися до соціальних проєктів і зробити життя громадян Житомирщини безпечним і комфортним, стверджує Юрій Опанасюк. Адже той, хто врятує одне життя, врятує цілий світ».

Відео можна переглянути ТУТ.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up