Голова обласної ради Володимир Ширма відзвітував за рік своєї роботи

Голова обласної ради Володимир Ширма відзвітував за рік своєї роботи

На базі КП «Житомироблагроліс» відбулась звітна прес - конференція керівництва обласної ради. У ході засідання було надано оцінку річній діяльності та озвучено плани на майбутнє.

 

Як повідомив голова облради Володимир Ширма, за вказаний період у обласній раді було проведено 6 сесій, прийнято 393 рішення, відбулось 61 засідання постійних комісій, на яких розглянуто 1192 питання. Лише комісією з питань бюджету і комунальної власності розглянуто і опрацьовано 461 питання. До цього переліку входять не лише питання, які виносяться на розгляд сесії обласної ради, а й звернення організацій, установ, підприємств, громадських організацій і просто мешканців області.

Здобутки

За результатами сесійних засідань 26 депутатських звернень було направлено на адресу центральних органів державної влади, серед яких питання внесення змін до Бюджетного, Податкового та Господарського кодексів України, недопущення скасування мораторію на вивіз необробленої деревини за межі країни, вирішення питання пільгового медичного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо.

Окремо Володимир Ширма зупинився на судових справах, у яких юристи обласної ради відстоюють інтереси жителів територіальних громад області. Зокрема, це справи про визнання незаконним та скасування шести спеціальних дозволів, виданих Держгеонадрами України для ТОВ «Райт Солюшн» (3 спецдозволи), ТОВ «Амбер Холдинг» (2 спецдозволи), ТОВ Компанія «Надра Галичини» (1 спецдозвіл). Громадськості було повідомлено, що Вищий господарський суд поставив остаточну крапку у питанні «хто є власником» приміщень по вул. Київській ,74 та майдані Соборному 5/1 у м. Житомир. Єдиний законний власник – це Житомирська обласна рада.

Відео дня

Нагадаємо, що дані приміщення 20 років перебували у безкоштовному користуванні фонду «Реабілітація інвалідів», який там здійснював свою комерційну діяльність.

Також журналістам повідомили про очікуване перевиконання бюджету та своєчасну виплату заробітної платні працівникам обласних комунальних установ.

«Щодо усіх місцевих бюджетів області, то за 9 місяців цього року надійшло понад 3 млрд грн. Щодо обласного бюджету, то він у нас виконаний. Очікуємо, що його виконання становитиме 103%. Якщо говорити про наші ОТГ, то у них цього року надходження у порівнянні з минулим більші у 2,6 рази. Сьогодні в області на рахунках 1 млрд 605 млн грн, на депозитах зараз знаходиться 192 млн грн загального фонду і 216 млн грн спеціального фонду», – поінформував Володимир Ширма.

Плани на майбутнє

Голова облради повідомив, що зараз є певні проблеми із фінансуванням заробітної плати в обласних комунальних закладах, але ця проблема до кінця року буде вирішена.

Наразі в області триває процес призначення керівників комунальних закладів на вакантні посади.

«Так, за цей час проведено 26 засідань конкурсних комісій на заміщення вакантних посад керівників підприємств, установ, за результатами яких визначено переможцями 20 кандидатів. Із них обласною радою призначено 11 керівників, на чергову сесію обласної ради будуть внесені питання про призначення ще 9 керівників комунальних підприємства та установ», – поінформував Володимир Ширма.

До кінця року планується провести ще 2 засідання конкурсних комісій на вакантні посади директорів Радомишльського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради та Житомирського обласного центру народної творчості Житомирської обласної ради.

Чим запам’ятався цей рік роботи керівництву області

На закінчення голова обласної ради Володимир Ширма поділився своїми враженнями від року діяльності: «Як я раніше говорив, для мене зажди була в пріоритеті консолідація депутатського корпусу. Вважаю, що це мені вдалось. Під час прийняття важливих для області рішень, питань соціально-економічного розвитку, відстоювання інтересів жителів наших громад, ми маємо завжди в сесійні залі переконливу більшість».

Не приховував емоцій і перший заступник голови обласної ради  Сергій Крамаренко: «Гордий тим, що нашому депутатському корпусу вдалось запустити процес визнання бійців - добровольців учасниками АТО. Зазначу, що вже перші добровольці отримали посвідчення. Хоч це визнання і локального характеру, але дозволяє хлопцям бути учасниками програм, які діють в нашій області».

Заступник голови обласної ради Максим Вілівчук зауважив: «Це взагалі мій перший рік праці в органах місцевого самоврядування. Мені особисто найбільше гріє душу усвідомлення того, що думка людей щодо принципів роботи обласної ради змінюється в якісно кращий бік. І я радий, що став учасником цього процесу».

Алла Гетьман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up