«Герої парковки»: житомирські патрульні VS автомобілісти

«Герої парковки»: житомирські патрульні VS автомобілісти

Патрульні поліцейські активно борються з порушниками правил дорожнього руху, які паркуються в заборонених місцях на центральних вулицях міста. Проте, реакція на дії патрульних іноді нагадує шоу.

 

Житомиряни майже щодня потерпають від горе-водіїв, які паркують автомобілі, де хочуть і як хочуть. У Житомирі паркувальний хаос, на жаль, став нормою. Особливо багато порушників збирається на центральних вулицях.

255 гривень за неправильну парковку

Проте, найчастіше водії паркують машини, порушуючи правила, біля ринків, торговельних центрів та вокзалів. Саме тут припаркуватися важко, але можливо. Зазвичай люди поспішають, тому паркуються швидко – там, де є вільне місце. У таких місцях завжди є можливість побачити машину, яка стоїть просто на тротуарі. Житомиряни частенько обурюються, що машини іноді перекривають пішохідні переходи.

Відео дня

Зважаючи на це, журналісти газети «20 хвилин» вирішили виїхати з копами на спільне патрулювання. Порушень зафіксували чимало, проте тут цікава інший бік справи: як реагують неслухняні водії на патрульних. Як виявилося, їхня поведінка іноді буває зовсім нерозумною. За словами патрульних, водії відразу починають вигадувати різні історії, начебто саме через термінові справи їм часто-густо доводиться вчиняти правопорушення.

Проте, як розповіла прес-офіцер патрульної поліції Діана Корчевна, не завжди водія, який вчинив правопорушення, можна застати на місці. Часто-густо автівки, припарковані з порушенням правил дорожнього руху, порожні й патрульні мають дочекатися водія. Якщо власник автомобіля з’являється, патрульні складають протокол. У разі його тривалої відсутності та перешкоджанні іншому транспорту чи пішоходам авто евакуюють.

Саме проблемні ділянки міста, де водії паркуються посеред тротуарів, знаходяться прямісінько бiля пішохідних переходiв чи то перегороджують автівками й без того вузькі вулички, заважаючи проїзду громадського транспорту, є причинами ДТП.

«На вулицях міста, на ділянках, де присутнє велике скупчення транспортних засобів, встановлюються знаки «Стоянка заборонена». Цей знак встановлюється для того, аби проїжджа частина була вільною для пересування. Проте, багато водіїв на це не зважають, а враховують лише свої власні інтереси. Патрульні поліцейські щодня проводять профілактичні бесіди з такими правопорушниками. Якщо водій не погоджується з фактом чинного правопорушення, патрульні на місці складають адміністративні матеріали і накладають штраф у розмірі 255 грн», – додала Діана Корчевна.

Проблемні ділянки

За словами патрульних, найчастіше порушення виникають біля ринку. Власники авто дійсно паркуються прямо на пішохідних переходах чи перед ними. І справді, помітивши правопорушення, патрульні зупинились біля Житнього ринку, щоб його зафіксувати. Так, на розі вулиць Київська-Хлібна  відразу двоє недбайливих водіїв залишили свої автівки всупереч правилам – менше ніж за 10 метрів до переходу. Один з них зупинив свою автівку прямо на ділянці переходу, що значно перешкоджало руху перехожих. Оскільки водій був на місці, патрульні почили складати адміністративний матеріал. Як виявилось, у водія взагалі були відсутні водійські права, тож чомусь дивуватись, мабуть, не варто. Невдовзі на місце приїхав знайомий водія, який, пред’явивши посвідчення, забрав автівку.

Проїхавши далі по вулиці Київській, у районі торгового центру на зупинці громадського транспорту помітили декілька автомобілів. Ця ділянка міста завжди «притягує» до себе відважних водіїв. У одній з машин був присутній керманич. На питання патрульних: «Чому саме тут?» всі вони, наче змовившись, відповідали, що зупинились «на секундочку». Варто зазначити, що вини визнавати не хоче ніхто, а як дотримуватись правил дорожнього руху так – зась!

Також хочеться нагадати громадянам, що займаються неправильно припаркованими автомобілями (зазвичай за викликом «102»). Наприклад, якщо рух блокується у центрі чи коли помітили авто у забороненому для паркування місці. Зафіксувати порушення правил дорожнього руху може будь-хто. Щоб довести вину власника, перехожий має зафіксувати порушення на відео, таким чином доводячи, що машина стоїть у конкретному місці вже не одну хвилину. Патрульні мають приїхати на виклик якнайшвидше.

Патрульні зазначають, що подібні порушення окрім того, що заважають дорожньому руху, несуть загрозу життю та здоров’ю пішоходів. Втім, і вони теж мають дотримуватися правил та поважати водіїв. Лише такими спільними зусиллями рух на дорогах краю буде вільним, а головне – безпечним!

Марина Михальчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up