Газові війни, пожежа на СТО та гуманний закон: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Газові війни, пожежа на СТО та гуманний закон: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Житомиряни скаржаться на «Житомиргаз», на місцевому СТО згоріли три автівки, уряд прийняв закон про гуманне ставлення до тварин.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

  • Газові війни

У Житомирі останнім часом збільшилась кількість звернень від громадян зі скаргами жителів міста та області щодо неможливості передачі показань лічильників до АТ «Житомиргаз» та невідповідність нарахувань практичним показанням лічильників.

Відео дня

Про це написав житомирський депутат Ігор Герасименко.

«З п’яти варіантів передачі показників лічильників, які пропонує АТ "Житомиргаз", на сьогодні жодним скористатись практично неможливо, особливо літнім людям. 

За твердженнями заявників, особливо осіб похилого віку, починаючи з травня 2021 року споживачам природного газу почали приходити повідомлення про сплату рахунків без врахування показів лічильників, ба більше, деяким заявникам надходили рахунки про сплату, як приклад, на суму 153,93 гривні за фактично спожитий газ в обсязі 2,4 м³ при ціні на газ 7,99 гривень за 1 м³.

Складається враження, що оператор штучно створює передумови з виникнення боргів, що зі свого боку може призвести до відключення споживачів від газорозподільної системи в зимовий період та виникнення соціальної напруги у населення», – пише чиновник.

Також Герасименко анонсував проведення перевірки НКРЕКП зазначених питань з метою запобігання такого розвитку подій та задля недопущення виникнення соціальної напруги.

У коментарях під дописом житомиряни не приховували своє обурення.

«В прошлом месяце за 4 куба заплатил 70 грн, в этом месяце за 2 куба пришло 90 грн. Это как так? В этот раз заплатил за 2 куба, а не то, что написали. Нужно поднять все платёжки пересчитать», – коментує Дима Лаврентьев.

  «Мне тоже пришло непонятное, нужно пересчитывать», – написала Оля Купець.

«Я на сайте в своем кабинете регулярно подаю показания, а там непонятно какие цифры, и написано, как в этой статье "розрахунок", а последние показания мои отображены от 31 марта. Вот и докажи что-то», – говорить Валентина Иванова.

«На данный момент проблем с передачей показателей не было, а вот свет – это просто капец, при этом звонила, интересовалась, почему различия в показаниях – ответ у них простой: "просто сверяйте показания". Как с ними бороться?!» – запитує Marina Kazantseva.

«Передаєш показання, а вони не співпадають з тими, що в квитанції, самі пишуть, як їм вигідно. Вияснити неможливо чому так, перевіряти їх постійно треба», – говорить Вікторія Волощук.

«И газ, и свет –  это целая проблема. Неправильные показания счётчиков регулярно: куда идти и как с этим бороться?» – цікавиться Ольга В’ячеславівна.

«Подати показники неможливо, пишеться, що в обробці, а потім зникають», – ділиться проблемою Оксана Цибульська.

  • На СТО згоріли авто

У ніч на 17 липня на станції технічного обслуговування у Житомирі сталася пожежа в одному з приміщень: згоріло обладнання та три автомобілі.

«17 липня о 01:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у цегляній будівлі станції технічного обслуговування у м. Житомирі. На місці події бійці ДСНС встановили, що осередок загоряння розташований в одному з приміщень будівлі, де вогонь охопив устаткування, три легкових автомобілі та дах. Через пізнє виявлення загоряння пожежа швидко розповсюджувалася та загрожувала іншим приміщенням будівлі. Врахувавши всі фактори ризику, керівник гасіння залучив на допомогу додаткові сили та засоби», – йдеться у повідомленні пресслужби  управління ДСНС в Житомирській області.

Спільними зусиллями трьох відділень рятувальників о 2:30 пожежу вдалося локалізувати та о 3:20 – ліквідувати. Вогнем знищено покрівлю одного з приміщень, устаткування та три легковики. Вдалося запобігти розповсюдженню вогню на ще один автомобіль та інші приміщення будівлі. Загиблих та травмованих немає.

«В 90-ых, помнится, в Донецке тоже такое происходило. В течение 1 года сгорело 17 СТО по разным причинам. Но зато после этого все СТО начали работать как специалисты высшей категории, и не приходилось ездить по три раза по одной и той же поломке», – написав Гилани Орстхо.

«Несправність проводки одного з авто! То він що, був у заведеному стані в 2 ночі на СТО чи як?» – дивується Marisha Trofimchuk.

«Хто відповідатиме за вчинене?» – запитує Carter Fents.

  • Закон про гуманне ставлення до тварин

На пленарному засіданні ввечері 15 липня 2021 року було прийнято закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу».

Законом встановлена заборона винищувати з метою регулювання чисельності бездомних тварин, бити, вбивати, отруювати або калічити бездомних і домашніх тварин. Крім того, забороняється жебрацтво із бездомними, свійськими та дикими тваринами.

Законом заборонено бити, вбивати, отруювати чи калічити домашніх тварин, дарувати як призи, нагороди чи премії, завдавати їм болю або страждань, дресирувати тварин способом, який завдає шкоди здоров'ю та їхньому загальному стану, топити, душити тварин, труїти і використовувати електричний струм.

Закон, безумовно, правильний, проте думки житомирян неоднозначні з цього приводу.

 «Захист тварин від жорстокого поводження –  це добре, а хто захистить людей від неадекватних тварин та їхніх власників», – пише Olexandr Gorpinich.

 «По місту бігають зграї безпритульних собак, часто агресивних. Тепер навіть відбиватись від їхнього нападу поза законом, то що, нехай кусають? А якщо підозра на сказ, то довідку у них питати, а прибити зась», – ділиться думкою Владимир Шиховец.

 «А яка відповідальність власників, які викидають на вулицю тварин, де вони потім плодяться? А чи зникла традиція вивозити старого пса у ліс, який потім повертається у місто і залишає потомство?» – запитує Alexandr Nesteruk.

 «А там написано, що робити у разі, якщо безпритульна собака накинулася на людину чи дитину? Як гуманним способом відбити напад безпритульних тварин, що трапляється доволі часто?» – цікавиться Nikita Shevchenko.

 «Ще потрібен закон, щоб кожен господар домашньої тварини мав на неї документи та був зобов'язаний відповідати за неї як за дитину. Вчасно робити щеплення і стерилізувати, а перед тим як продавати тварину, обов'язковий огляд психіатра і нарколога», – говорить Julia Pasynchuk.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up