Гаряча доба: вчора на Житомирщині виникло дев’ять пожеж

Гаряча доба: вчора на Житомирщині виникло дев’ять пожеж

Зокрема дві пожежі виникли у Житомирі, - повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області.

12 січня о 19:27 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному цегляному будинку, що розташований на території одного з дачних кооперативів м. Коростень. На той момент господарів вдома не було, а про пожежу повідомили сусіди.

По прибуттю бійців ДСНС до місця виклику, дах будинку вже був повністю охоплений вогнем, що вже встиг поширитися на розташовану поруч господарчу будівлю. До гасіння пожежі були залучені два бойові розрахунки рятувальників, а сам процес ускладнювався щільною забудованістю споруд. За три години рятувальникам вдалося ліквідувати загорання. Вогонь встиг знищити покрівлю та перекриття оселі, а також пошкодити покрівлю господарчої будівлі на площі 15 кв. м. Вдалося врятувати від знищення полум’ям піднавіс, дровник та домашню птицю. Попередньо займання сталося через порушення правил пожежної безпеки при монтажі димового каналу в будинку.

Відео дня

Крім того, у Житомирі вогнеборці ліквідували загоряння на горищі житлового будинку на п’ять господарів. Зусиллями бійців ДСНС вже за годину пожежу вдалося ліквідувати. Внаслідок події знищено покрівлю на площі 25 кв. м та пошкоджено стільки ж перекриття. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення.

Також в обласному центрі горів двоповерховий житловий будинок на чотирьох господарів. Вогнеборці запобігли поширенню полум’я по всій площі оселі. В результаті вогонь знищив дві кімнати та 70 кв. м покрівлі. Причина пожежі встановлюється фахівцями.

Під час усіх загорянь загиблих та травмованих немає. Наразі остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up