Фотофакт. У Житомирі на руїнах міського колегіуму можна знімати фільм «Діти підземелля»

Фотофакт. У Житомирі на руїнах міського колегіуму можна знімати фільм «Діти підземелля»

Наш відомий земляк та письменник із всесвітнім ім'ям Володимир Галактіонович Короленко навіть не міг уявити, що майже в центрі його рідного міста з'являться руїни, яки він міг описувати в своєму відомому романі «Діти підземелля», або «У поганому суспільстві», як він спочатку називався.

Житомирська школа №34, що по вулиці Івана Мазепи, 18, (зараз це Житомирський міський колегіум), стала небезпечною для життя. Ще років з 10 тому такі заголовки почали з'являтися на шпальтах міських газет. Але нічого не змінилося.

У 2011 році після пожежі там виникла загроза обвалу стіни одного з корпусів, де велися роботи. Потім будівлю просто обнесли парканом та закрили. Але це не завадило особам з наркозалежністю або компаніям з бажанням випити час від часу навідуватися туди.

Відео дня

Школа була побудована ще у довоєнні роки. Аварійний корпус міського колегіуму стоїть закритий з 1995-го року. На даху будівлі вже почали рости берези, які своїм корінням руйнують стіни і дах. Коли сильний вітер, то з будівлі злітають цеглини.

Аварійна будівля знаходиться поруч з основним навчальним корпусом. Вчителі школи побоюються, що цеглини аварійної школи можуть когось покалічити. В управлінні освіти розповіли, що приміщення не належить міській раді або навчальному закладу. Довоєнна споруда стоїть на балансі податкової адміністрації України. Але податківцям зараз не до цієї руїни, тому педагоги самостійно забивають вікна і двері і пишуть на стінах попередження про аварійність.

 Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Людмила Салогуб

    А ще там свори собак i ввечерi неможливо спокiйно пройти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up