Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Журналісти «20 хвилин» промоніторили, чим цікавляться житомиряни у соціальних мережах. За результатами реагування та обговорення тем житомирською аудиторією ми виокремили ТОП-новини за тиждень.

ТОП-1. У Житомирі через приїзд президента перекривали дорогу, встановлювали пропускні рамки, а також автобусами підвозили людей

У Житомирі 11 березня на зустріч з кандидатом у президенти Петром Порошенком пускали через «рамку». У листівках, які розповсюджували напередодні, анонсувалася «народна зустріч з кандидатом на пост Президента України Петром Порошенком». Житомиряни активно коментують подію.

«Ну не розумію, якщо ви – кандидат у президенти, то навіщо ті «рамки»? Кого ж ви боїтесь, якщо вся агресія знаходиться в сусідній країні? Боїтесь простих людей? Неповага та й годі», – пише Людмила Турецька.

«Петр Алексеич, а где Житомир «столица украинской космонавтики»? Прям вижу, как наши корабли бороздят», – пише Сергій Комплектов.

Відео дня

«Рамки встановили, а фонтан кращий, аніж у Вінниці, не встановили! Я хотів піти на зустріч з гарантом конституції, але ці «рамки» – це закритість перед народом. Жоден з кандидатів не дозволяв встановлювати таку межу між народом і чиновником! Ми ж вас обрали, а ви з такою повагою!» – обурено коментує Костянтин Соловій.

«“Рамки” – це нормально, коли приїздить президент, це прості умови безпеки! Адже живемо в дуже страшний та небезпечний час. Справа не в “рамках”!» – пише Юлія Лобода.

ТОП-2. У Житомирі через шквальний вітер падали білборди

Через сильний вітер 11 березня в Житомирі почали ламатися і падати білборди. Зокрема, у сквері на перехресті Лятошинського-Небесної сотні рекламна конструкція впала разом з бетонною підніжкою, а дерев’яний паркан лежить на тротуарі. Житомиряни активно коментують новину.

«На «чулці» нахилився борд, а додумались його поставити біля пішохідного переходу, де проходить досить багато людей. Хоть би забрали його, поки не трапилось біди», – пише Олеся Виніченко.

«Давно пора их демонтировать, как во всех цивилизованных странах. Они опасны», – коментує Ганна Болтана.

«Возле Вечного огня на Корбутовке повалило много больших елей. Так жалко! Там такой красивый сквер был», – дописує Наталія Редько.

«Заборонити ці білборди зовсім, вигляд міста псують, і які небезпечні», – пропонує Світлана Бондарчук.

«Понаставляли реклами, все місто в ній! Якщо порахувати, скільки кандидати в президенти вже витратили на ці білборди – можна вилікувати мінімум 100 онкохворих дітей!» – обурено коментує Маргарита Сілько.

ТОП-3. Пенсіонери Житомира почали отримувати «живі» гроші для оплати комунальних послуг

Пенсіонери Житомирської області першими отримують субсидію у готівковій формі. Перші «живі» кошти для оплати комунальних рахунків за лютий почали нараховувати до пенсій.

«Это насмешка и очередное издевательство над пенсионерами. Сумма монетизированной субсидии даже и близко не покрывает саму субсидию», – пише Олеся Сніжик.

«Це все просто подачки з барського плеча. Моїй бабусі не вистачає тієї суми і навіть далеко не вистачає. Тепер вона змушена зі своєї мізерної пенсії доплачувати цим ненаситним депутатам! Коли ви вже понаїдаїтесь? Як не соромно так глумитись з народу?! Ми ж в Європі, панове!» – коментує Олексій Мухін.

«А моїй мамі добрі кошти нарахували, навіть декілька сотень з цих живих коштів залишилось. Я не знаю, правда, як вони там рахують і що буде далі, але поки ми задоволені таким нововведенням», – пише Марина Шовкопляс.

ТОП-4. Противники примусової вакцинації дітей удруге вийшли під стіни Житомирської мерії

Батьки, які виступають проти примусового щеплення дітей, 11 березня вдруге вийшли на мітинг під стіни мерії. Присутні вкотре висловили своє невдоволення рішенням комісії з питань ТЕБ і НС Житомирської міської ради щодо заборони допуску нещеплених дітей до закладів освіти.

«Та коли ж ви нарешті заспокоїтесь?!Батьки щеплених дітей проти таких неосвічених з лісу людей, які не розуміють, якої біди може завдати хвороба їх дітям та учням навколо них!» – обурено коментує Максим Твердохлєбов.

«Мда, і їх влада місцева змушена слухати! Витрачати свій час на людей, які просто принципово не хочуть для своїх дітей щасливого здорового майбутнього. Скільки вже було прикладів смертей, ну невже для вас це нічого не значить?» – пише Оксана Піскарьова.

«Я підтримую батьків, які проти примусової вакцинації! У нас вільна держава, і ми самі вправі обирати, що краще нашим діткам!» – підтримує мітингарів Неоніла Трипаль.

Ми і надалі слідкуватимемо за подіями, які стали знаковими та важливими для житомирян.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up