Фокус уваги: що коментували житомиряни у соцмережах минулого тижня

Фокус уваги: що коментували житомиряни у соцмережах минулого тижня

Журналісти «20 хвилин» промоніторили соцмережі, аби з`ясувати, якими новинами найбільше цікавилися містяни, на основі чого склали рейтинг. Що найбільше вразило житомирян і викликало обговорення – у нашій традиційній добірці.

Топ 1. «Шумахеру», який на Соборному майдані демонстрував автотрюки, загрожує позбавлення волі строком від 3 до 7 років

У соцмережах 22 травня з`явилося відео, на якому молодик, перебуваючи за кермом БМВ, влаштував у самісінькому центрі Житомира, на пішохідній частині майдану Соборний, поблизу фонтану, демонстрацію спортивних трюків – дрифту. Від дій зловмисника люди, не бажаючи опинитися під колесами автівки, почали розбігатися.

Опубліковане відео стало підставою для відкриття кримінального провадження Житомирською місцевою прокуратурою за ч. 4 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку, вчинене із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). «Шумахеру» загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Відео дня

Житомиряни коментують вчинок у соцмережах.

«Умовно – це максимум!» – пише Ігор Павленко.

«Хочу бачити результат!!!» – коментує Петро Вербовський.

«Щоб наказали по закону, так інші подумають про такі вчинки», – вважає Наталія Опанасюк.

«А де ж поліцаї були, як не треба, то по декілька машин катаються» – обурюється Олександр Оксюківський.

«Наказание должно быть, прав водительских лишить года на три, но большего не будет, ни конфискации, ни приговора – в суде адвокаты развалят!» – дописує Сергей Зайцев.

«Прикро те, що 7 років, – умисне убивство стільки дають», – зауважує Олександр Кузьменко.

Топ 2. Збору коштів на випускні та подарунки – ні

На Житомирщині місцевим органам управління освіти представники влади надали рекомендації щодо проведення випусків у школах – просять запобігти збиранню коштів з батьків та дітей на подарунки для вчителів та дорогі урочистості. Відповідний лист підписала начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Лариса Шевчук.

«Просимо вжити заходів щодо запобігання та уникнення примусового збору коштів з батьків та дітей на подарунки і всілякі заохочення працівникам навчальних закладів. Не рекомендуємо також проводити святкові банкети у приміщеннях закладів освіти, замовляти коштовні ресторани, автомобілі, феєрверки, що потребує значних витрат та примусового збору коштів з батьків. Дана практика часто призводить до конфліктів між батьками, батьками і вчителями, а іноді в ці конфлікти втягують дітей, завдаючи їм морального тиску, формуючи в них споживацький характер, марнотратство», – йдеться у листі.

Користувачі соцмереж не оминули цю новину увагою.

«Прекрасно, я завжди була проти поборів, але ж це багато кому не подобалось!!!» – дописує Мирослава Кобернюк.

«Это надо родителям донести это. Садик – выпускной. Первый класс –ресторан. 4 класс выпуск – ресторан. А 11, то и рестораны, одежда, лимузины», – коментує Олег Бабский.

«Нехай ще відмовляться від збирань коштів на ремонти», – пропонує Людмила Вакульчук.

«Садочки не відстають від шкіл, на жаль», – пише Юлія Маєвська.

«Это и есть открытая легализованная взятка!» – вважає Сергей Полубинский.

Топ 3. Оновлений фонтан, 8 майданчиків-планет і розваги для дітей: у Житомирі презентували ескізи скверу на Польовій

Приклад візуалізації передпроектної пропозиції показав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Сухомлин.

«Автори цього концепту вважають, що варто продовжувати «космічну» тему. Майданчики відпочинку символізують 8 планет Сонячної системи. У центрі – фонтан «Космонавт», який символізує Сонце. У сквері також заплановані дитячі та ігрові майданчики, в тому числі інклюзивний», – повідомив мер.

«А разве там есть столько места? И сколько проект будет стоить??? Миллионов долларов», – коментує Дмитрий Келесиади.

«Оце все на Польовій??? Хотілося б в це вірити....», – здивована Тетяна Кадирова.

«Не знущайтесь над Житомиром», – дописує Людмила Блажчук.

«Гарні на папері ідеї – завжди паплюжаться суворою реальністю. Якщо доріжки не обладнати спецбордюрами, люди протопчуть негарні, але практичніші стежки. Транзитним пішоходам до фені краса, їм час дорогий», – вважає Сергій Неділько.

«Проекти бачимо, дій не бачимо», – дописує Юрій Шавурський.

Ольга Сідлецька

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up