Фатальний вогонь: підпалюючи суху траву, троє жителів області отримали тяжкі опіки

Фатальний вогонь: підпалюючи суху траву, троє жителів області отримали тяжкі опіки

Упродовж минулої доби на Житомирщині вогнеборцями ліквідовано 9 загорянь сухої рослинності, що виникали на відкритих територіях.

Загалом вогнем пройдено 17 га території. На двох пожежах, під час спроб самостійного гасіння полум’я, травмувалося 3 людини. Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

Так, 1 квітня о 16:54 відділення брусилівських бійців ДСНС залучалося до гасіння сухотрав’я, що виникло на території приватного домоволодіння в с. Карабачин. Зі слів сусідів з’ясувалося, що літній господар, 1940 р. н, прибираючи свою присадибну ділянку, спалював сміття. Через пориви вітру вогонь поширився на минулорічну суху рослинність на сусідніх присадибних ділянках. Чоловік намагався загасити полум’я самотужки, але, ймовірно, перечепившись за щось, впав у палаючих сухостій. На щастя, це побачила його дружина, 1942 р. н, яка знаходилася неподалік. Жінка кинулася на допомогу чоловікові, який не зміг самостійно встати і просто лежав у вогні. До того ж, на ньому вже зайнявся й одяг. Перебуваючи у резинових рукавичках, старенька відтягнула чоловіка від палаючої трави та почала руками гасити одяг. Від цього вона отримала опіки обох кистей різного ступеню важкості, так як резина моментально розплавилася на її руках.

Відео дня

По прибуттю до місця події рятувальників, чоловіка до лікувального закладу вже забрала швидка. Попередньо, він отримав 70-80% опіків тіла різного ступеню важкості та опіки дихальних шляхів. Його дружина перебувала на місці і теж потребувала лікарської допомоги. Для неї вогнеборці також викликали швидку.

Спільними зусиллями небайдужих селян та фахівців ДСНС вже за 20 хв пожежу було локалізовано та о 19:05 – ліквідовано. Вогнем знищено суху рослинність на площі 2 га. Вдалося запобігти розповсюдженню полум’я на два дачні будинки та вагончики з сільськогосподарським приладдям. До ліквідації надзвичайної події залучалося 5 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежної техніки.

Ще один подібний прикрий випадок трапився учора, о 16:41, в с. Попільня Попільнянського району. 60-річний господар, під час випалювання сухої трави на власній присадибній ділянці, теж перечепився і впав у вогонь. До прибуття бійців ДСНС, його врятували сусіди, які стали свідками даної події. Медики госпіталізували потерпілого до реанімаційного відділення лікувального закладу, попередньо з 40% опіків тіла.

Рятувальники за 45 хв пожежу ліквідували. Вогнем знищено 1 га сухої трави.

Ще 7 загорянь минулорічного сухостою ліквідовано в населених пунктах різних районів області. Там вогнем пройдено ще 14 га території.

До того ж, упродовж минулої доби рятувальники області 6 разів залучалися до гасіння сміття, що зайнялося на відкритих ділянках місцевості. У результаті вогнем пройдено ще понад 0,6 га території.

Під час усіх пожеж загиблих та травмованих немає. Наразі остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up