Естонці допомагають жителям Житомирщини розвивати власний бізнес

Естонці допомагають жителям Житомирщини розвивати власний бізнес

За підтримки представників Естонії у Гончаренко центрі в Житомирі проходить тренінг із підприємницької діяльності для внутрішніх переселенців та жителів області.

За результатами буде розіграно 3 гранти по 1500 євро кожен, які переможці зможуть використати на купівлю обладнання, інструментів та інших речей для свого бізнесу.

У Гончаренко центрі в Житомирі стартувала Школа підтримки малого та середнього бізнесу. Навчання проходить в рамках проєкту «Для України» за підтримки ГО «Мондо» (Естонія), а також благодійного фонду «Справжні українці» та ГО «Вдоскональ себе». Заняття розраховані на жителів Житомирщини та внутрішньо переміщених осіб, які мають бізнес-ідеї або вже є підприємцями. Після завершення навчання кожен учасник курсу зможе взяти участь в конкурсі бізнес-планів та отримати грант в розмірі 1500 євро на розвиток власного бізнесу. Три переможці, бізнес-плани яких буде визнано кращими, отримають грантові кошти.

Відео дня

Керівник проєкту Сергій Трохимишин розповів, що учасники тренінгу опановують різні навички, які допомагають підвищити ефективність бізнесу, від юридичних знань, планування, фінансового та проєктного менеджменту, до комунікацій та пошуку кадрів. «Програма побудована таким чином, щоб всі наші студенти отримали знання, які стануть основою їхнього ефективного підприємництва, необхідного для економічного розвитку Житомирщини. А оскільки наші учасники дуже активні, креативні та яскраві особистості, то ми впевнені, що вони досягнуть успіху», — зазначив він. 

Серед студентів Школи є й підприємці зі значним досвідом роботи, й ті, хто лише планує розпочати свій бізнес. «Заняття ще тривають, а група вже вражає своєю результативністю. Ми робимо все, аби пришвидшити розвиток бізнес-діяльності наших студентів, надаємо максимально практичну інформацію, створюємо справжнє комьюніті однодумців», — каже координаторка Школи Вижак Олена.

Унікальність проєкту в тому, що лектори — практикуючі фахівці. «Це дуже потужна інформаційно-практична Школа, аналогів у нас я ще не зустрічала. Чудово, що лекції ведуть саме практикуючі бізнесмени, профі у своєму напрямку", - поділилась одна з учасниць тренінгу Галина Ковтонюк. «Неймовірно круті люди зібрались на навчання. Натхненні, надихаючі, потужні, у кожного свій досвід та цікаві хобі. Рада бути частиною цього проєкту!», — наголосила відвідувачка Гончаренко центру Юлія Відерська.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up