Естонія офіційно пообіцяла відновити знищений окупантами дитсадок в Овручі

Естонія офіційно пообіцяла відновити знищений окупантами дитсадок в Овручі

Таким чином Естонія стала першою країною, яка офіційно взяла зобов’язання відновити своїм коштом зруйнований окупантами інфраструктурний об’єкт.

Про це повідомила голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк в ефірі телемарафону, передає пресслужба її політсили.

За її словами, уряд Естонії вже підписав усі необхідні документи. Країна висловила бажання взяти шефство у питанні відновлення зруйнованої інфраструктури в усьому регіоні. Але для того, щоб надійшли перші кошти, потрібен ще деякий час.

Вона вказала на певну бюрократизацію процедур. І уточнила, що міжнародні партнери очікують від України надання певних прозорих правил, як ці кошти будуть використані, хто буде за цим наглядати тощо.

Відео дня

Зараз від народних депутатів і представників уряду буде залежати, наскільки швидко обіцяні світом кошти на відбудову почнуть надходити в Україну.

Гроші іноземних партнерів можуть зараховуватися в Україні за кількома механізмами. Зокрема, це можуть бути спеціалізовані фонди, які наразі працюють в Україні.

Також, за її словами, кошти можуть направлятися в місцеві бюджети. А ще Україна не проти, аби іноземні уряди напряму сплачували ці гроші підрядникам.

Джерело: Громадське

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up