Експерти з'ясували, внаслідок чого 15 учнів житомирської гімназії опинилися в лікарні

Експерти з'ясували, внаслідок чого 15 учнів житомирської гімназії опинилися в лікарні

У вівторок 24 січня стало відомо, яка хвороба з 20 по 21 січня відправила на лікарняні ліжка 15 учнів гуманітарної гімназії №23.

«Сьогодні після обіду ми отримали інформацію, що збудником виявилася ротавірусна інфекція. Це вірусна інфекція. Хочу підкреслити, що вона жодним чином не пов'язана з харчуванням дітей і передається від людини до людини орально-фекальним шляхом», – оголосив результати досліджень заступник міського голови Матвій Хренов.

За словами чиновника, 100 % популяції людей хоріють на цю хворобу і частіше вона вражає дітей у маленькому віці.

Додаткових карантинів і обмежувальних заходів дана інфекція не потребує, тож уже з понеділка учні 23 гімназії вийдуть на навчання. Що стосується харчоблока, то, як повідомив Матвій Хренов, там проведуть повторні проби і лише після цього буде прийнято рішення щодо поновлення його роботи. Також управління освіти проведе додаткову посилену роботу по всім навчальним закладам міста щодо особистої гігієни дітей.

Відео дня

Встановити, хто саме з дітей приніс інфекцію в школу – неможливо, оскільки інкубаційний період складає  3-5 днів.

Станом на 24 січня дитина, котра перебувала у дитячій міській лікарні, готувалася до виписки, а ті діти, котрі перебувають в обласній лікарні, будуть виписані після отримання результатів аналізів.

«Загалом внаслідок спалаху вірусної інфекції на стаціонарне лікування потрапили 15 дітей, 5 дітей звернулися, але стаціонарно не залишилися і ще близько 15 дітей лікувалися вдома», – озвучив загальну статистику Матвій Хренов.

Нагадаємо, з 20 по 21 січня 2017 року до Житомирської дитячої обласної та центральної дитячої міської лікарень з попереднім діагнозом гостре кишкове отруєння госпіталізовано 13 дітей, які є учнями гуманітарної гімназії №23.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up