Експерти групи TADAT оцінили роботу житомирських податківців

Експерти групи TADAT оцінили роботу житомирських податківців

У рамках роботи експертів оціночної групи TADAT та представників Європейського Союзу, які розпочали свою роботу у органах ДФС, у Головному управлінні ДФС у Житомирській області відбулась зустріч із іноземною делегацією.

Система TADAT оцінює ефективність національного податкового органу відповідно до дев’яти Ключових областей результативності. Зокрема, йдеться про ефективність управління ризиками та доходами, своєчасність подання податкових декларацій та сплати податків, декларування достовірних даних. Це універсальний інструмент, що дозволяє виявити сильні і слабкі риси системи податкового адміністрування будь-якої країни.

Як поінформували у Головному управлінні ДФС в області, в ході зустрічі начальник ГУ в області Олександр Лавров ознайомив експертів із економічно-конкурентними перевагами Житомирської області та презентував досягнуті результати роботи управління, зокрема динаміку збору надходжень до бюджетів усіх рівнів, структуру податків і платежів в цілому та у розрізі основних видів економічної діяльності області, стан розрахунків з відшкодування платникам податку на додану вартість.

Окрему увагу було приділено одному із ключових блоків результативності TADAT, а саме – ефективному управлінню ризиками, обговорено питання процедури відбору платників для включення  до плану – графіка проведення документальних перевірок, акцентовано увагу на перевірках фізичних осіб. Інший напрямок роботи, який було обговорено -  це робота юридичної служби, взаємодія, як з платником так із судовими органами в процесі оскарження рішень ДФС.

Відео дня

Не залишився поза увагою експертів оціночної групи TADAT такий напрямок, як відшкодування ПДВ.

Під час дискусій представника оціночної групи Фаріс Фінка зацікавило, які фактори вплинули на зростання надходжень до місцевих бюджетів, та зокрема на значну питому вагу у структурі надходжень податку з доходів фізичних осіб.

Керівники структурних підрозділів надали вичерпні відповіді на запитання керівника оціночної групи експертів  TADAT пана Нес Баркі Вольф, експерта групи Енн Андреассон та постійного радника ОТД Казначейства США при ДФС Фаріс Фінка.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up