Ексдепутатка Лариса Жигадло, яка позивалася до суду з приводу оприлюднення погодження на будівництво АЗС UPG, програла апеляцію

Ексдепутатка Лариса Жигадло, яка позивалася до суду з приводу оприлюднення погодження на будівництво АЗС UPG, програла апеляцію

У грудні 2019 року редакція житомирського видання «20 хвилин» повідомила про отримання позовної заяви від тодішньої депутатки Житомирської міської ради від БПП Лариси Жигадло. 

У позові депутатка вимагала спростувати подану газетою інформацію та відшкодувати моральну шкоду в розмірі 5 тисяч грн. Причиною звернення до суду стала розміщена виданням стаття про погодження ОСББ «Молочник» отримати допомогу в сумі 200 тисяч грн від ТОВ «ЮПІДЖІ» за надання згоди на будівництво АЗС. У позовній заяві Лариса Жигадло стверджує, що опублікована інформація не відповідає дійсності, принижує її честь, гідність та ділову репутацію.

Нагадуємо, що 7 грудня 2020 року Житомирський районний суд Житомирської області у складі головуючого судді І. В. Зубчук виніс ухвалу, в якій зазначалося:

«Позовну заяву Жигадло Лариси Миколаївни до Демчика Євгенія Олександровича, приватного підприємства "Медіа Ресурс", за участю третьої особи об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Молочник", про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди задовольнити частково.

Відео дня

Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію Жигадло Лариси Миколаївни, розповсюджену інформацію у друкованому засобі масової інформації "20 хвилин", випуск № 42 (758) в розділі "Тема номера" та на інтернет-сайті у статті під назвою "За незаконне рішення міськради заплатять мільйони з кишень житомирян". У статті йдеться про те, що депутатка від БПП з неформальної групи депутатів Петра Рудя – Лариса Жигадло, будучи главою правління ОСББ «Молочник», 9 вересня 2019 року прийняла безповоротну допомогу в сумі 200 тисяч гривень на рахунок ОСББ від ТОВ "ЮПІДЖІ". 

Прийнявши гроші від ТОВ "ЮПІДЖІ", ОСББ "Молочник", яке розташоване подалі від будівництва і має навіть іншу адресу, у протоколі № 3 від 9 вересня 2019 року саме на погодження прийняти кошти вказало, що погоджує здійснення будівництва АЗК за адресою: проспект Незалежності, 26. Отже, за іншою адресою, ніж та, де АЗС (АЗК) зараз будується. Таким чином, цей документ з юридичної точки зору не має жодного значення. Мабуть, це феєрично для житомирських депутатів – взяти гроші за будівництво за однією адресою, а надати погодження за іншою».

Також у рішенні суду першої інстанції була вимога вилучити вказану статтю з інтернет-сайту та розмістити у друкованому засобі масової інформації – газеті «20 хвилин» спростування.

Але при апеляційному розгляді справи 30 червня 2021 року суд скасував рішення першої інстанції та ухвалив нове судове рішення про відмову у задоволенні вказаних позовних вимог.

У ході судового розгляду колишній депутатці не вдалося переконати суд, що оприлюднений у ЗМІ протокол погодження на отримання коштів ОСББ «Молочник» не відповідає дійсності. Протокол справжній, а внаслідок цього інформація також правдива.

Також у публікації нашого видання наводилися факти, що під час голосування щодо скасування містобудівних умов і обмежень стосовно ділянки, де хочуть будувати АЗС, депутатка Жигадло витягла свою картку. Вона не голосувала, і всі присутні люди це бачили. Крім того, це підтверджено витягом з протоколу електронного голосування.

Станом на понеділок, 5 липня 2021 року, на сайті Єдиного реєстру судових рішень України з’явилися вступна та резолютивна частина постанови Житомирського апеляційного суду у справі № 278/3138/19 від 29.06.2021 року.

Так, Житомирський апеляційний суд, розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Жигадло Лариси Миколаївни до Демчика Євгенія Олександровича, приватного підприємства «Медіа Ресурс», за участю третьої особи об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Молочник», про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди, постановив:

«Апеляційну скаргу Демчика Євгенія Олександровича задовольнити. Рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 07 грудня 2020 року в частині задоволених позовних вимог Жигадло Лариси Миколаївни до Демчика Євгенія Олександровича про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації, відшкодування моральної шкоди та стягнення з Демчика Євгенія Олександровича на користь Жигадло Лариси Миколаївни судового збору скасувати та ухвалити нове судове рішення про відмову у задоволенні вказаних позовних вимог.

Стягнути з Жигадло Лариси Миколаївни на користь Демчика Євгенія Олександровича понесені витрати зі сплати судового збору в розмірі 4034,10 грн.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена у касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів із дня складення повного судового рішення».

Руслан Мороз

 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up