Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку

Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку

Екологи під час рейду виявили  в районі Гідропарку факт порушення вимог природоохоронного законодавства при влаштуванні об’єктів підприємництва.

Йдеться про розміщення торговельних точок (МАФів) на газонах, що призвело до знищення трав’яного покриву і завдало шкоди довкіллю, що є порушенням ст. 27 Закону України "Про рослинний світ ", а також Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, що затверджені Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105.

До адміністративної відповідальності за ст. 153 КУпАП притягнуто 3-х підприємців, які окрім штрафу (170 грн) мають також компенсувати обраховану Інспекцією шкоду, нанесену довкіллю знищенням газону.

Розміщення МАФів на газонах – факт для Житомира непоодинокий.

Відео дня

Інспекцією і надалі проводитимуться рейдові заходи з метою виявлення таких порушень та буде вжито заходів з метою їх попередження, зокрема, через взаємодію з Житомирською міськрадою.

 Довідково:

Згідно ст. 27 Закону України "Про рослинний світ ", підприємства, установи, організації та громадяни, діяльність яких пов'язана з розміщенням споруд та інших об'єктів, повинні передбачити і здійснювати заходи щодо збереження умов місцезростання об'єктів рослинного світу.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up