Доблесні житомирські інспектори з паркування та стерилізація тварин задарма: теми, які житомиряни обговорювали у Facebook за тиждень

Доблесні житомирські інспектори з паркування та стерилізація тварин задарма: теми, які житомиряни обговорювали у Facebook за тиждень

У Житомирі інспектори з паркування зафіксували 3 782 порушення ПДР з початку року, а місцеві пенсіонери зможуть безкоштовно стерилізувати своїх безпородних домашніх улюбленців – такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Доблесна робота інспекторів з паркування

Від початку 2022 року у Житомирі інспектори з паркування зафіксували 3 782 порушення ПДР на загальну суму 1 572 500 грн. Про це 17 лютого повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

Зазначається, що інспектори з паркування обмінюються досвідом з патрульною поліцією стосовно контролю за дотриманням правил дорожнього руху водіями.

Відео дня

У міськраді нагадують, що інспектори з паркування контролюють зупинки, стоянки транспортних засобів на території міста.

«Специфіка роботи інспекторів з паркування відрізняється від роботи патрульних поліцейських. Патрульний працює з водієм, а інспектор з паркування фіксує транспортний засіб та встановлює особу за допомогою Єдиного державного реєстру транспортних засобів. За необхідності – дані уточнюються в інших службах», – кажуть у муніципальній інспекції міської ради. 

Житомиряни скептично поставились до таких результатів, вважають, що можна було й краще постаратись.

«Дуже мало, це десь 1% від можливості», – прокоментував Vitaliy Grinchyshyn.

«Молодці! Правила для всіх однакові», – написав Rinat Minaev.

«От тільки про ці штрафи жодна програма не повідомить, як і "Кабінет водія", "Дія" тощо... Якщо якийсь добродій викине папірця зі штрафом, то водій про це дізнається від кого? Виконавчої? Реалізація, як завжди», – говорить Sergii Strelbitskyi.

 «Хай походять біля ТРЦ "Глобал" у вихідні, там за два дні стільки буде», – написала Пінчук Татьяна.

 «Якщо б ще ходили біля ГУНП (на бульварі) штрафували, то ще більше було б. Там, де дійсно треба, то вони там не ходять», – зазначає Танюшка Давидок.

 «За день можна стільки написати, було би в них бажання працювати», – пише Александр Котяш.

 «На вул. Бердичівській цілодобово весь пішохідний тротуар запаркований – де ці інспектори?!» – цікавиться Олег Пєня.

 «Пусть покажут себя в центре возле магазинов чиновников, а не на отшибах», – зауважив Валерий Ноник.

 «Главное не где они, а сколько реально было оплачено штрафов», – наголосив Сергей Гаврилко.

Безкоштовна стерилізація домашніх улюбленців

У Житомирі пенсіонери зможуть безкоштовно стерилізувати своїх безпородних домашніх улюбленців, якщо зберуть пакет необхідних документів.

У проєкті рішення виконкому з цього питання міститься Порядок, який передбачає право на безоплатну стерилізацію домашніх безпородних тварин пенсіонерами віком від 60-ти років. При цьому пенсіонери мають бути зареєстровані у місті Житомирі або в с. Вереси та отримувати мінімальний розмір пенсії.

Для підтвердження вищезазначених вимог власники тварин мають надати такі документи:

За умови пред`явлення цих документів житомирський пенсіонер має право стерилізувати дві безпородні домашні тварини жіночого роду віком від 9-ти місяців: дві кішки, або дві собаки, або одна кішка та одна собака.

Не всі житомиряни позитивно оцінили таку, на перший погляд, корисну ініціативу.

«"Малозабезпечені пенсіонери" – от що за вираз, ніби є заможні пенсіонери. А ініціатива дійсно потрібна, бо часто для людини похилого віку це єдина відрада, останні копієчки збирають на корм тваринам, підгодовують всіх, хто поруч, намагаються допомагати волонтерам», – прокоментував Александр Прокопенко.

«Тут даже кота нельзя взять, себя за нашу пенсию не прокормить!» – наголошує Тамара Коваль.

 «Чи не буде втрачено можливості розрахуватися таким стерилізованим цуциком за газ?» – пожартував Виталий Кент.

 «Лучше бы пенсионеры могли поесть бесплатно!» – говорить Marina Marish.

 «А смартфона дадуть?» – питає Raya Chia.

Анна Сергієнко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up