До 10-ти років тюрми за викрадення української техніки і зброї

До 10-ти років тюрми за викрадення української техніки і зброї

ВР ухвалила законопроект №7124 про кримінальну відповідальність за викрадення на полі бою речей наших захисників. Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк у своєму телеграм-каналі. 

"Факти мародерства нині дуже поширені і фіксуються в багатьох регіонах нашої країни. Мародерство є неприпустимим у цивілізованій країні явищем, тому ми маємо його побороти. Нашу техніку і зброю розграбовувати НЕДОПУСТИМО. Інша справа - трофейна, привезена окупантами на наші землі (ромам за викрадений ворожий танк не загрожує нічого).

Так, мародерство як військовий злочин каратиметься позбавленням волі на строк від 3-х до 10-ти років. При цьому, викрадення військовослужбовцями чи цивільними особами української техніки, зброї та речей за межами поля бою утворює склад корисливого злочину проти власності. 
Ми посилюємо відповідні покарання за привласнення чужого майна на полі бою або використання трагічних обставин, бойових дій для власної наживи шляхом пограбування українців, в тому числі вбитих або поранених. Ми внесли зміни та доповнення до ст. 185 «Крадіжка», ст. 186 «Грабіж», ст. 187 «Розбій», ст. 189 «Вимагання», ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заподіяння ним шляхом зловживання службовим становищем» ККУ.

Навіть у час війни люди повинні залишатися людьми. І якщо хтось з проросійськими настроями цього ще не зрозумів, кримінальна відповідальність, впевнена, допоможе", - йдеться у дописі. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up