Для мешканців житомирських лісів заготовили 80 тонн сіна та 160 тонн зернових

Для мешканців житомирських лісів заготовили 80 тонн сіна та 160 тонн зернових

За інформацією Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, в лісах області вже розпочали підгодовувати тварин.

Для цього в державних лісогосподарських підприємствах області заготовили достатній запас харчів: окрім сіна, ще 7 тонн силосу, 70 тонн зерна та 90 тонн кукурудзи. А ще засіяли 34 гектари зернових полів та насушили 76 тисяч штук зелених віників та 6 тисяч зернових снопиків. Придбали 3 тонни солі.

Відразу по закінченню сезону тиші єгерські служби підприємств перевіряють усі підгодівельні майданчики, чи не потребують які ремонту або додаткових годівниць чи солонців.

Відео дня

Далі починається заготівля харчів. Зелені віники, сіно, силос, зернові та коренеплоди – це основний раціон лісових мешканців в холодну пору. На додаток ще засівають харчові поля, закуповують сіль тощо.

При визначенні інтенсивності і характеру підгодівлі диких тварин мисливствознавці враховують поживність харчів, добові норми, природню харчову цінності угідь, загальну чисельність мисливських звірів, їх щільність тощо.

При викладанні харчів, єгерські служби слідкують, щоб підгодівля не замінювала природну харчову базу і не перешкоджала природним інстинктам тварин. Дбають лісівники і про різноманітність харчів та сіль, щоб організм лісових мешканців отримував необхідні поживні речовини та мінерали. Особливо в період виношування потомства.

Облаштування годівниць та комплексних підгодівельних майданчиків практикується, як правило, в місцях найбільшої концентрації тварин, та там, де вони почувають себе вільно. Крім того, це має бути малодоступна для сторонніх очей місцевість.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up