Держлісагентство встановить GPS-трекери на автомобілі, аби контроль за незаконною вирубкою лісу був ефективнішим

Держлісагентство встановить GPS-трекери на автомобілі, аби контроль за незаконною вирубкою лісу був ефективнішим

Нещодавно було надано доручення посилити контроль за роботою рейдових бригад щодо попередження незаконних рубок та оперативного виявлення правопорушників у лісі. Серед областей, де відмічено найбільші обсяги незаконних рубок, є й Житомирська.

Про це повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар під час засідання колегії, йдеться на сайті Житомирського обласного управляння лісового та мисливського господарства.
«Ми проаналізували, що в цілому рейдові бригади працюють добре. Однак, інколи, звітуючи до Держлісагентства про велику кількість проведених рейдів з охорони та захисту лісу, виявляється дуже низька їх ефективність. Тому у 2018 році, щоб посилити контроль, ми будемо встановлювати GPS-трекери на автомобілі державної лісової охорони з метою відстеження їх пересування», - зазначив Володимир Бондар.
Також заступник Голови відомства повідомив, що кількість незаконних рубок почала зростати з 2014 року.
 «За 2017 рік обсяг незаконних рубок склав трохи більше 26 тис. куб. метрів,  кількість випадків – 7 тисяч. Сума заподіяної шкоди склала 157,5 млн грн. Однак, варто зазначити, що у порівнянні з 2016 роком обсяг незаконних рубок зменшився на 1,7 тис. куб. метрів», - сказав Володимир Бондар.
За його словами, найбільші обсяги незаконних рубок виявлені в лісах Рівненської (3,1 тис. куб. м), Херсонської (2,7 тис. куб. м), Львівської (2,4 тис. куб. м), Харківської (2,2 тис. куб. м), Закарпатської (2,1 тис. куб. м) та Житомирської (1,8 тис. куб. м) областей.
«Звертаюся до начальників обласних управлінь та директорів лісгоспів: питання боротьби з незаконними рубками стоїть на контролі у керівництва держави. Тому, цю роботу необхідно забезпечити на належному рівні. В іншому випадку, Держлісагентство прийматиме відповідні організаційні рішення», - наголосив заступник Голови відомства.
Окрім того, він звернув увагу на те, що значно зросла частка незаконних рубок, скоєних невстановленими особами.
«Найбільший такий відсоток у південних та східних областях України. У Миколаївській, Запорізькій, Херсонській та Донецькій областях він складає 93-98%. Це можна пояснити тим, що у зв’язку з відсутністю державного фінансування немає коштів на утримання необхідного штату працівників державної лісової охорони», - зазначив Володимир Бондар.
Однак, є декілька західних областей, в яких частка незаконних рубок, скоєних невстановленими лісопорушниками, також біл

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up