Депутатська група Житомирської обласної ради "Рівні можливості" затвердила перспективний план роботи на рік

Депутатська група Житомирської обласної ради "Рівні можливості" затвердила перспективний план роботи на рік

Відбулось перше засідання депутатської групи Житомирської обласної ради "Рівні можливості". Присутні затвердили перспективний план роботи на рік.

Про це повідомляє пресслужба обласної  ради.

Серед основних питань, що обговорювались були:

- аналіз обласних соціальних програм розвитку на предмет врахування гендерного компонента з метою внесення відповідних змін

Відео дня

- Розв'язання проблеми надання базової послуги денного догляду для дітей та молоді зі складним порушенням розвитку

- Проведення  аналізу причин закриття пологових будинків в ТГ області, у т.ч. аналіз актуального переліку медичних послуг, які надаються в пологових будинках.

- Організація та проведення консультативно-інформаційних сесій для  членів ДГГП, а також залучення на заходи, організовані за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI), БФ «Український Жіночий Фонд», МФО «Рівні можливості») та ін.

- Сприяння створення та розвитку у Житомирській області неприбуткових громадських організацій, пріоритетом діяльності яких є відстоювання  гендерної рівності.

- Сприяння проведенню інформаційно-просвітницьких кампаній з метою заохочення жінок до участі у суспільному  житті та політичних процесах, що відбуваються в ОТГ області.

- Гендерний моніторинг комунальних закладів обласної ради.

- Контроль за реалізацією програми створення і функціонування притулків (кризових кімнат) для осіб, які постраждали від насильства, у 7 громадах області.

Та інші питаня, що належать до компетенції даного об'єднання. Присутні депутатки внесли ряд пропозицій щодо можливих планів роботи. Зокрема, питання здорового харчування в школах та вивчення якості питної води в школах запропонувала дослідити Ірина  Костюшко, запровадити  співпрацю зі службою зайнятості щодо гендерних навчань та  розробити гендерні  карти у закладах освіти, запропонувала Оксана Олійник,  а Тетяна Парфентієва зосередила увагу на важливості проведення  аудиту амбулаторій щодо інклюзивності та доступності.

« Це неповний список запланованих справ, який доповниться в четвер, оскільки засідання групи запланували завершити 29 липня. Дякую депутаткам за активність та ініціативність!», - резюмувала керівниця об'єднання, депутатка обласної ради Людмила Кицак.

photo 2021 07 26 16 43 47

photo 2021 07 26 16 43 47

photo 2021 07 26 16 43 47

photo 2021 07 26 16 43 47

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up