Депутати облради обговорили майбутнє санаторіїв «Лісова казка» та «Лісовий берег»

Депутати облради обговорили майбутнє санаторіїв «Лісова казка» та «Лісовий берег»

Про виїзне засідання робочої групи поінформувала пресслужба обласної ради.

Депутати облради у складі робочої групи, яку очолив заступник голови обласної ради Володимир Ширма, завітали до комунальних закладів Житомирської ОР: обласного багатопрофільного спеціалізованого фтизіопульмонологічного санаторію «Лісова казка» та Обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Лісовий берег».

Робоча група була створена враховуючи рекомендації спільного засідання постійних комісій обласної ради з питань бюджету та фінансів, з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

«Лісова казка» серед 11 підопічних установ облради, які не потрапили під фінансування НСЗУ. На повне забезпечення діяльності закладу у рік необхідно 18 млн грн.

Відео дня

За словами директора санаторію Романа Українця, у «Лісовій казці» проходили лікування та реабілітацію діти та дорослі із захворюваннями органів дихання. Також минулого року комунальний заклад було визначено місцем обсервації жителів Житомирщини, які повернулися із-за кордону або були в контакті з хворими.

Санаторій має 4 спальні корпуси та лікувально-діагностичний корпус, в якому розміщені: лабораторія, фізкабінет, кабінет лікувальної фізкультури, масажний, інгаляторій, вуглекислотні ванни, зубний кабінет, соляна кімната та кімната обладнана кисневими точками.

У житлового корпусу проведено ремонтні роботи. Кімнати обладнані телевізорами, холодильниками, санвузлами та WiFi.

Володимир Ширма озвучив спільну думку членів робочої групи, що санаторій повинен працювати. Тому керівництво закладу має підготували реальний бізнес-план та презентувати його депутатському корпусу.

Ситуація з протитуберкульозним санаторієм «Лісовий берег» складніша, адже наразі згідно з рішенням сесії обласної ради заклад знаходиться у стадії ліквідації.

Зараз приміщення лікувального та спальних корпусів пустують. Ситуація ускладнюється тим, що голова ліквідаційної комісії, не поставивши до відмова обласну раду, прийняла рішення про відключення опалення. В результаті у будівлях починається процес руйнації, про що свідчить наявність грибка.

На наступному тижні робоча група збереться знову аби озвучити напрацьовані пропозиції та розробити варіанти використання приміщень. 

«Ми маємо прийняти зважене колегіальне рішення. Вже дав доручення Департаменту охорони здоров’я надати інформацію щодо потреби житла для медиків. Будемо розглядати різні варіанти, які запропонують члени робочої групи», - підсумував Володимир Ширма.

DSC02329

DSC02329

DSC02329

 

DSC02329

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up