Депутати обласної ради звернуться до центральних правоохоронних органів щодо незаконного видобутку піску

Депутати обласної ради звернуться до центральних правоохоронних органів щодо незаконного видобутку піску

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів 18 жовтня депутати запропонували звернутися до центральних правоохоронних органів щодо незаконного видобутку піску на території Житомирщини.

Про це повідомила прес-служба обласної ради.

За таку пропозицію профільна комісія проголосувала після обговорення звернення керівника комунального підприємства «Житомиробларголіс» Ігоря Рибинського, який поінформував депутатів про незаконний видобуток піску на території підприємства. За його словами, в Коростишівському районі внаслідок такої незаконної діяльності пошкоджено 6 га лісу. Депутати наполягатимуть на вжитті невідкладних заходів щодо усунення вказаних порушень на території області.

Також депутати опрацювали майже 10 звернень Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами приватним підприємствам, частині яких було відмовлено.

Відео дня

Порушувалось на засіданні й питання масового всихання хвойних лісових насаджень. Профільна комісія підтримала звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо здійснення невідкладних заходів із ліквідації наслідків масового всихання лісів, зокрема пропонується внести відповідні зміни до законодавчих актів, і рекомендувала прийняти його на черговій сесії обласної ради.

Також постійна комісія погодила виділення 185 тис. грн на проведення біологічної меліорації водосховища «Житомирське». З проханням виділити кошти на ці заходи звернувся начальник управління Державного агентства рибного господарства в області Олександр Гонтар. За словами фахівця, ця система заходів спрямована на поліпшення якостей водного середовища за допомогою водних організмів.

Усього профільна комісія, у роботі якої взяли участь перший заступник та заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко та Максим Вілівчук, опрацювала понад два десятки питань порядку денного.

Нагадаємо, що на 25 жовтня запланована 19-а сесія обласної ради.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up