Депутати бюджетної комісії обласної ради не підтримали питання по ТОВ «Валки-Ільменіт»

Депутати бюджетної комісії обласної ради не підтримали питання по ТОВ «Валки-Ільменіт»

Дане питання не стояло на порядку денному комісії, втім, за пропозицією одного з депутатів це питання все ж таки розглянули.

Включити питання по ТО «Валки-Ільменіт», а саме надання дозволу підприємству на розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення до порядку денного і проголосувати за відмову підприємству. Таку пропозицію 25 травня на розгляд комісії з питань бюджету і комунальної власності виніс депутат обласної ради Ілля Смичок.

«Останніх два тижні ми бачимо на телеканалі "1+1" в новинах поливання брудом  всієї обласної ради і депутатів стосовно підприємства «Вальки-Ільменіт». Вчора була комісія з питань екології, де було винесено це питання, і підприємство отримало відмову. На жаль, на нашій бюджетній комісії, яка з даного питання є профільною, немає в порядку денному цього питання. Тому в мене є пропозиція включити в порядок денний питання по «Вальки-Ільменіт» і раз й назавжди показати громадськості й усім нашу депутатську позицію стосовно цього підприємства. Прошу підтримати мою пропозицію», - закликав Ілля Смичок.

Зрештою, депутати обласної ради включили дане питання до порядку денного та проголосували за відмову ТОВ «Валки-Ільменіт» у відведенні земельних ділянок.

Відео дня

Додамо, 31 травня під час сесії Житомирської обласної ради депутати планували розглянути питання щодо надання ТОВ "Валки-Ільменіт" у користування понад 100 га лісу для видобутку ільменіту, але через збурення громадськості та позицію прокуратури Житомирської області депутатські комісії не підтримали це питання.

Зазначимо, ТОВ «Валки-Ільменіт» зареєстроване на кіпрську компанію "Діаго ентерпрайзез лімітед" ("Diago enterprises limited") та ПАТ "Юкрейніан кемікал продактс", бенефіціаром фірми вказаний Дмитро Фірташ.

Нагадаємо, 15 травня на Житомирщині у місті Іршанськ в гаражі знайшли мертвим начальника виробництва ТОВ «Валки-Ільменіт». За попередньою інформацією, було скоєнно самогубство.

Алла Герман


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up