Депутатам міськради не вдалося домовитися щодо тексту звернення до Президента з приводу зниження ціни на газ

Депутатам міськради не вдалося домовитися щодо тексту звернення до Президента з приводу зниження ціни на газ

Міські обранці не добилися компромісу під час обговорення звернення щодо зниження ціни на газ.

На розгляд позачергової сесії Житомирської міськради 31 жовтня було винесено 2 питання, однак жодне з них в результаті так і не було ухвалене.

Депутат міськради Наталія Леонченко поцікавилася, чому немає проектів рішення по жодному з питань: «Де проекти рішень?». Депутатка зауважила, що вона, як і інші депутати, у зв`язку з цим не змогла ознайомитися з питаннями, що суперечить регламенту.


Міський голова Сергій Сухомлин пояснив: «По першому питанню у нас були зібрані підписи депутатів міської ради і при обговоренні цього питання, думаю, чи кожна фракція чи окремі депутати будуть пропонувати свої проекти рішення. По наступному питанню, що стосується регламенту, я пропоную зняти його з порядку денного сесії. Його потрібно відпрацювати в комісіях, пройти цю процедуру і тільки після цього розглядати. Ще є 2 проекти рішень, які були сьогодні розглянуті на земельних комісіях».

Відео дня

 Депутатка міськради Любов Цимбалюк нагадала, що депутати просили у мера скликати позачергову сесію 24 жовтня, у чому останній відмовив, посилаючись на свою відсутність у місті. Тоді під підготованим зверненням до Президента України з приводу скасування драконівських тарифів на газ для населення підписалися 25 міських обранців. У тексті ж звернення, винесеного на позачергову сесію 31 жовтня, вже йшлося про збільшення кількості субсидій.

Як результат, на руках у депутатів опинилися 4 різні варіанти звернення: те, що мало виноситися на розгляд позачергової сесії 24 жовтня, друге – про збільшення кількості субсидіантів, ще два звернення підготували групи депутатів міськради. Тож було вирішено, що юридичний департамент Житомирської міської ради на основі 4-х звернень підготує одне, а депутати зберуться ще раз, аби його підтримати. Коли це станеться – невідомо, але не виключено, що це питання винесуть на розгляд чергової сесії міськради 8 листопада. 

Ольга Сідлецька

 

-- 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Yuriarij Yurarij

    какой смысл этого цирка?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків 17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up