День музею: чим дивуватимуть житомирян

День музею: чим дивуватимуть житомирян

Виявляється, у працівників музею теж є своє професійне свято. Тому цьогоріч у Житомирі його святкуватимуть по-особливому.

 

Міжнародний день музеїв 18 травня відзначають більш ніж 150 держав світу. Щорічно в цей день музеї відкривають свої двері для всіх бажаючих дізнатися щось нове, долучитися до культури і мистецтва. Найприємнішим у святкуванні Дня музеїв є те, що відвідування більшості музеїв в цей день є абсолютно безкоштовним. Починаючи з ранку організовуються різноманітні екскурсії, відкриваються нові експозиції.

В останні роки дуже популярною є акція «Ніч музеїв», приурочена до свята. Зазвичай вона проводиться безпосередньо 18 травня або в перший уїк-енд після Дня музеїв.

Житомирський обласний краєзнавчий музей святкує цей день урочисто ще з часу відколи і з’явився міжнародний день музеїв на календарі в 1977 році. Цьогоріч теж не обійдеться без цікавинок. О 10:45 працівники музею започатковують акцію «Хто крайній в черзі до музею?». Вже об 11:00 – відбудеться відкриття другого залу «З природничих колекцій». Музей працюватиме з 10-ї до 14:00-ї години. Вхід до музею у цей день вільний, що відповідає усім традиціям.

Відео дня

До відзначення Міжнародного дня Музей космонавтики імені С.П.Корольова підійшов ну дуже врочисто і цікаво. Тут у цей день придумали цілу програму проведення мистецької акції «Ніч в музеї». Але відбудуться відповідні заходи вже 19 травня.
Програма розпочнеться о 16:30 майстер-класом від школи робототехніки «Boteon» і триватиме годину. Пізніше, о 17:30 усім бажаючим покажуть виставу від Житомирського обласного академічного театру ляльок.

Поціновувачам музики з 18:30 по 19:10 музична школа №4 представить ансамбль віолончелістів «Перлинки», ансамбль гітаристів, вокал, фортепіано. А з 19:10 по 20:00 музична школа №2 ім. Святослава Ріхтера покаже концерт Оркестру народних інструментів. В програмі класична, сучасна музика, твори українських композиторів. На цьому музика не завершується, бо о 20:00 викладачі і студенти Житомирського музичного училища ім. В.Косенка виконають сучасні та класичні твори.

Відразу після вищезгаданих виступів свою програму «Дари небес і одкровення» представить заслужений колектив польської культури – камерний ансамбль імені Ігнація Фелікса Добжинського.

Для любителів літератури теж знайдеться розвага, об 21:20 Кузько Кузякін презентує свою нову книжку «Одного разу чорної-пречорної ночі».

А з 22:20 до 23:20 на вас чекає показ арт-проекту «Мода і стиль у космічному музеї». На завершення вже ближче до опівночі, о 23:00 біля Музею житомирський астроклуб «Звіздарі» подарує вам можливість спостереження зоряного неба за допомогою телескопів.

Марина Михальчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up