Дайджест новин за ніч: візит Анджея Дуди та арешт колаборанта на Київщині

Дайджест новин за ніч: візит Анджея Дуди та арешт колаборанта на Київщині

Події, які ви могли пропустити, коротко.

До України прибув президент Польщі Анджей Дуда. Він зустрінеться з Володимиром Зеленським, виступить у Верховній Раді. Також  відбудуться переговори делегацій двох країн. Востаннє Дуда відвідував Україну в середині квітня.

В Чорному морі продовжується маневрування 6 великих десантних кораблів та 2 носіїв крилатих ракет. Вони готові до застосування понад півтора десятка вбивчих снарядів. - ОК Південь.

Окупанти встановили плату за виїзд з окупованої Херсонщини. Рашисти пропонують перепустку за $1000 або їх еквівалент. Однак потім починають підступно відкривати вогонь услід. - ОК Південь.

Відео дня

В уряді росії визнали: санкції зруйнували всю логістику в країні. Міністр транспорту савельєв рф каже: «Ми змушені шукати нові логістичні коридори».

Ситуація на Запоріжжі: підприємцям, які не хочуть продавати товари за рублі,  окупанти погрожують «профілактичними бесідами».

Через пошкодження, спричинені бойовими діями в Україні залишаються знеструмленими 675 населених пунктів (переважно Донеччина, Луганщина, Харківщина). Без газопостачання - понад 160 тис. абонентів. Найскладніша ситуація із газопостачанням – в Запорізькій, Чернігівській, Миколаївській та Харківській областях.

В Україні заарештували держпосадовця-колаборанта. 39-річний підприємець Олександр Харченко під час окупації на Київщині був призначений росіянами головою селища Димер Вишгородського району. Наразі він підозрюється у передачі російським військовим інформації про членів територіальної оборони та ветеранів війни на Донбасі. На нього чекає суд за звинуваченням у співпраці з ворогом.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up