Данська компанія планує виготовляти на Житомирщині органічний одяг

Данська компанія планує виготовляти на Житомирщині органічний одяг

Бізнесмени з Данії хочуть задіяти наявні швейні потужності, які є в області, а в якості сировини використовувати органічну аргентинську пряжу мериноса та органічну бавовну.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці голова ОДА Віталій Бунечко.

Як повідомив керівник області, він мав зустріч з представниками данської компанії. На сьогодні в якості майданчика для майбутного виробництва розглянуті потужності в Житомирі, Черняхові та Малині. Основний формат співпраці, який передбачає інвестор – це довгостроковий договір більш ніж на один рік, із використанням давальницької сировини та максимальним залученням професійних кадрів, які матимуть відповідну підготовку.

Данська компанія, створена понад 100 років тому, спеціалізується на виробництві органічного одягу для країн ЄС та має свої представництва на території Данії, Литви та Білорусі. Пряжа, яка використовується при створенні продукції, доставляється з Аргентини, зокрема – вовна мериноса. Впізнати органічні «продукти» компанії можна за зеленою етикеткою «еко». Ці вироби складаються з 100% органічної вовни, 100% органічної бавовни або 95% органічної бавовни й 5% еластану.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Петя Хабазня

    І платити зарплати як працівникам в Данії? Тут просто дешева робоча сила....

keyboard_arrow_up