COVID-обмеження перенесли, перевезення лише для вакцинованих, на Бердичівській прорвало колектор: що житомиряни обговорювали у Facebook за тиждень

COVID-обмеження перенесли, перевезення лише для вакцинованих, на Бердичівській прорвало колектор: що житомиряни обговорювали у Facebook за тиждень

У Житомирі досі відтягують впровадження додаткових ковідних обмежень для бізнесу, тепер поїхати до Києва без COVID-документа буде важче, на В. Бердичівській прорвало колектор – такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

У Житомирі «червону» зону відтягують, як можуть

Попри всі намагання чиновників «червона» зона у Житомирі буде й, очевидно, дуже скоро. Оскільки карантинні обмеження для бізнесу вдруге відтермінували до 28 жовтня, а шкільні канікули продовжили ще на тиждень.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні комісії ТЕБ та НС 25 жовтня.

Відео дня

«Ми бачимо за вихідні дуже гарний показник вакцинації, і мотивація того, щоб ми сьогодні зустрілися на позачерговому засіданні, – дати ще можливість бізнесу, працівникам, громадянам, жителям міста провакцинуватися і, відповідно, відтермінувати минуле наше рішення. Обов’язкову вакцинацію, яка мала бути з 26 жовтня, ми відтерміновуємо – з 28 жовтня», – пояснила перша заступниця мера Світлана Ольшанська.

Крім того, з переліку обмежень викреслили продовольчі ринки, залишивши лише непродовольчі. Також до умов роботи закладів – наявність сертифіката про вакцинацію або ПЛР-тесту – додали ще медичну довідку щодо протипоказань до щеплень або відтермінування щеплення у разі наявності антитіл до COVID-19. На засіданні також вирішили шкільні осінні канікули, які почалися 23 жовтня, продовжити до 7 листопада.

Житомиряни неоднозначно відреагували на таку новину, також у коментарі підтягнулись противники вакцинації.

 «Якщо місто не червоніє, чому діти мають аж до 7-го сидіти вдома, та ще й не навчатися навіть дистанційно», – Elena Kazakova-Prokopchuk.

 «У нас пандемия, красная зона (как в тюрьме). Какая может быть вакцинация. Напишите, какой врач советует? Или это врач ветеринар?» – пише антивакцинаторка Юлия Иноземцева.

 «Тож педагоги провакцинованi на 80%, з умовою примусово пiшли на прививку, щоб дистанцiйки не було. А тут вже починається наша пiсня гарна нова», – коментує Катя Яровенко-Загоруй.

 «Давайте вже обмеження після Різдва. Як же ваш бізнес? Загнеться без корпоративів з вашими обмеженнями», – говорить Юлия Ярош.

 «Може, хватить цієї брехні. Дістали вже», – пише Nadezhda Karabinskaya

 «І для того бізнесу, що на тротуарах?» – запитує Yuri Vashchuk.

 «Во всех цивилизованных странах этого нет, все понимают глубину этой афёры», – говорить Андрей Соколов.

 «Економія грошей на опаленні шкіл, а діти в чому винні, що така влада наша?» – коментує Світлана Бех.

В автобус без COVID-документів тепер зась

Відповідальність за наявність документа про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами, за виключенням легкових автівок, покладається на пасажирів.

Для користування міжрегіональним транспортом у регіонах із «жовтим» та «червоним» рівнем епіднебезпеки потрібно буде мати один із вказаних документів:

У багатьох містах України поліція вже проводить рейди по марштрутних автобусах.

 «Тобто всі і далі будуть їздити. Може, не попадуть на перевірку і доїдуть куди їм треба...» – Anna Kukharuk.

 «Люди, вакцинуйтеся! Не зробивши щеплення, ви робите шкоду не тільки собі, а й своїм близьким, он скільки людей помирає щодня… Страшне», – коментує Віктор Климчук.

«За якою статтею КУпроАП це розцінюється як правопорушення? І взагалі, перекопавши купу законодавства, не знайшов у жодному законі пункт, де поліцаї мають право перевіряти сертифікати! Взагалі це є медичною таємницею! Кому потрібно, підскажу, як оскаржити ці дії в судовому порядку та стягнути моральну шкоду!» – вирішив безкоштовно прорекламувати свої послуги Олександр Скумін.

 «А хто це "поклав" на пасажирiв, на нас давно поклали, але є Конституція України», – написала Татьяна Любарец.

«Ну і правильно! Нічого невакцинованим їздити, куди заманеться, ще й наражати на небезпеку інших людей. Не хочеш вакцинуватися, значить, сиди вдома», – написала Тамара Іванівна.

На Бердичівській автобус провалився в яму в асфальті

На перехресті вулиць Гагаріна і Великої Бердичівської обвалився асфальт, внаслідок чого маршрутний автобус ліг на дно, а колесо опинилося у ямі. 

На цьому місці проблема існує років з п'ятдесят, з тих пір, коли востаннє робили ремонт каналізаційної мережі. Сама мережа зламана та перебуває в аварійному стані, виявилось, що прорвало колектор.

Нагадаємо, що у 2019 році було прийнято рішення продовжити ремонт Великої Бердичівської та оголошено тендер на 27 млн грн на капремонт ділянки від Старого бульвару до вулиці Довженка. У серпні 2019 року тендерна комісія визначилась з переможцем – ним стало ПП «Автомагістраль», яке запропонувало відремонтувати цю ділянку за 23 млн грн.

 «Це все ковiд винен...» – знайшла винуватця усіх бід Ольга Дорощук.

 «Відкрився шлях у підземний світ для житомирських чиновників», – пише Ігор Мазепа.

 «Грёбаный Никитин! Откаты берёт, а трубы не интересует! Мотивация всё старое! Нет денег на ремонт», – зазначив Сергей У.

«Как  всегда! Браво!» – вітає міську владу Наташа Лозинская.

 «Тільки зробили ремонт, халтура, за гроші платників», –  написав Юрій Розкальнюк.

 «Знову водоканал відзначився. Як можна дозволити класти новий дорогущий асфальт на старі ржавілі комунікації і не скористатися можливістю замінити їх під час ремонту дороги? А тепер здерли кусок асфальту, міняють кусок труби, і положать знову ж той самий асфальт тільки, імовірніше, різниця буде відчутна від іншого дорожнього полотна. Як на мене, водоканалом керують не ті люди. Дуже багато прорахунків навіть за останні 3-4 місяці», – коментує Ivan Paliichuk.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up