Чого хочуть житомиряни: нові петиції до міської влади

Чого хочуть житомиряни: нові петиції до міської влади

Проблеми, які порушують містяни у своїх електронних зверненнях, мали б стати сигналом для влади міста, на що потрібно звернути увагу насамперед. 

Дорожні проблеми

Стан дорожнього покриття – проблема, яку житомиряни досить часто просять вирішити у своїх зверненнях до місцевих чиновників.

Одну з таких петиції подала Ольга Дьяченко. Житомирянка зауважує, що стан тротуарів біля ботанічного саду бажає кращого: «Просимо відремонтувати вже зруйнований тротуар, від якого зосталися камені, пил та шматки старого асфальту. Ми вважаємо, що ходити по такій дорозі дуже проблематично і небезпечно». 

Надія Грицюк у своєму електронному зверненні просить відновити дорожнє покриття біля ДНЗ № 44. Зі слів авторки петиції, жахливий стан дороги від будинку 44а створює дискомфорт не лише вихованцям і батькам садочка № 44, а й сотням учнів ЗОШ № 30, які щодня йдуть цією ділянкою туди і назад. 

Відео дня

«Цієї весни пісня ремонтних робіт ситуація з дорожнім покриттям значно погіршилася. Шматок дороги менший за 100 метрів перетворився на смугу перешкод, які подолати може не кожен. Асфальт зняли, і тепер калюжі чергуються з багнюкою.

На жаль, численні звернення мешканців будинків до органів місцевої ради не дають результатів.

Прошу якнайшвидше вирішити питання з відновленням дорожнього покриття на згаданій вище ділянці», – пише Надія Грицюк. 

Демонтувати «клєтку»

Ініціаторкою даної петиції стала Людмила Котюк. Вона подала 19 липня 2019 р. електронне звернення з вимогою «демонтувати (знести) споруду у лівій частині Шодуарівського парку, яку в народі називають «клєтка», оскільки це місце збору п'яниць та наркоманів, поліція туди не заїжджає, а гуляти з дитиною там страшно».

Від автора можу з подивом прокоментувати, що згадуються слова Фонвізіна, перефразуючи які, можемо запитати: «Навіщо вам для прогулянок такий далекий закуток?». Також нагадуємо, що ця «клєтка» свого часу була своєрідним клубом для багатьох поколінь житомирян. Тому було б логічніше її відреставрувати та зробити привабливим об'єктом для молоді. До того ж багато звернень було саме з приводу відсутності таких приміщень у місті.

Підключити транспортну картку для учнів до списку платіжних засобів на 53 та 53 А маршрутах

Наступна петиція містить прохання підключити транспортну картку для учнів до списку платіжних засобів на 53 та 53 А маршрутах. Автором петиції є Кирило Пінчук. Триває збір підписів, але настільки повільно, що виникає сумнів у тому, що петиція буде підтримана. Однак головна проблема у тому, що на цих маршрутах учнівський проїзний не підключений до системи валідаторів, хоча це могло б дати можливість зекономити на проїзді дітям, які їздять до школи та садків, які знаходяться у місті. 

Воркаут зал у Житомирі

Автором цієї петиції є Максим Баковецький. На даний час її підтримали тільки дві особи. Хоча варто було б відкрити у Житомирі воркаут зал, оскільки цей вид спорту є дуже популярним у місті.

Встановлення майданчика для сміття за діючими санітарними нормами

Авторка наступної петиції Ірина Салтанюк пояснює зміст своєї петиції тим, що однією з актуальних проблем її будинку є неналежний стан сміттєвого майданчика. Проблема в тому, що сміття довивозять з усіх боків і встановлених баків не вистачає, через що сміття вивалюється з них. Найстрашніше, що біля майданчика для сміття є майданчик для дітей, і сміття летить на нього. Мешканці прилеглого будинку просять виділити кошти на облаштування майданчика за санітарними нормами, а саме: зі спеціальною зоною для сміттєвих баків, з огорожею (парканчик з сітки) і накриттям сміттєвих баків та новими сміттєвими баками, які закриваються. 

З петицій, які набрали достатню кількість голосів для розгляду, ми хочемо звернути увагу читачів на петиції за 2019-№1185 про безкоштовний проїзд учнів за наявності учнівського квитка. Автором даної петиції є Сергій Щокотов, подана вона була 15 червня 2019 р., а вже 1 липня 2019 р. було зібрано необхідну кількість підписів.

У тексті електронної петиції пропонується впровадження безкоштовного проїзду учням житомирських загальноосвітніх закладів у тролейбусах та маршрутних таксі.

Відповідь на електронну петицію надав заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук. Після повідомлення про те, що петиція стосовно безкоштовного проїзду учнів загальноосвітніх закладів у тролейбусах та маршрутних таксі розглянута виконавчими органами міської ради, нагадувалось про те, що рішенням виконавчого комітету від 24.11.2017 року №1109 встановлено вартість проїзду у міському пасажирському транспорті загального користування учням шкіл та інших загальноосвітніх навчальних закладів у розмірі 2 грн.

Лише після переліку всіх досягнень Житомирського виконкому була надана відповідь: «У міському бюджеті коштів на безкоштовний проїзд учнів загальноосвітніх закладів у тролейбусах та маршрутних таксі не передбачено, однак у разі вишукання коштів зазначене питання буде розглянуто на засіданні виконавчого комітету міської ради».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Валерий Волосюк

    А хіба тротуари в жалюгідному стані лише біля Ботанічного саду??!ви подивіться на якість покриття на вул.Небесної Сотні (від Універмагу до Мінного ринку).те ж саме від Київської по  Покровській . І таких адрес в місті-тьма..але у міської влади інші проблеми..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 На базі Класу безпеки житомирські рятувальники навчають підростаюче покоління азам безпеки 17:00 Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб 16:41 Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених 16:20 32-річного чоловіка засуджено до довічного ув’язнення за жорстоке вбивство подружжя на Народиччині Від читача 17:10 Популяризуємо українське. У Житомирі проведуть безоплатний майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки 16:19 На базі 10 ЦНАПів області створено Центри рекрутингу 16:10 Містян просять бути готовими до відключень електроенергії 16:00 Житомир зустріне 11-й Чілдрен Кінофест 15:40 Патрульний знайшов гаманець із документами та повернув власниці 15:19 На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка займалася контрабандою лісу photo_camera 15:00 Антициклон принесе в Україну сонячну і прохолодну погоду 14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up