Червоний Місяць 2022: місячне затемнення 8 листопада 2022 року

Червоний Місяць 2022: місячне затемнення 8 листопада 2022 року

8 листопада, у вівторок, відбудеться повне місячне затемнення. Це унікальна подія, яка трапляється раз на кілька років, і триватиме приблизно 3 години 40 хвилин.

В Україні пік затемнення припаде на 13.02, але побачити його неозброєним оком не вдасться.

Південний край Місяця буде проходити через центр тіні Землі. Наступне повне місячне затемнення відбудеться не раніше 14 березня 2025 року. 

Місячне затемнення 8 листопада 2022 року можна повністю спостерігати над Тихим океаном і більшою частиною Північної Америки. Його також буде видно на висхідному Місяці над територією Австралії, країн Азії та на крайньому північному сході Європи, а на заході — над Південною Америкою та східною частиною Північної Америки. 

Відео дня

Не видно буде затемнення і в телескопі — через лінію горизонту. Спостерігати за ним зможуть тільки жителі Австралії, Азії, Південної Америки та Сходу Північної Америки.

Останнє таке затемнення відбулося 28 жовтня 2004 року. Наступне подібне затемнення станеться 18 листопада 2040 року. 

Це затемнення є третім із п'яти місячних затемнень Метонового циклу, що відбулися в ту саму дату, 8–9 листопада. 

Метонів цикл повторюється майже кожні 19 років. Оскільки це відбувається в ту саму календарну дату, земна тінь буде майже в тому самому місці відносно фонових зірок.

Астрологи говорять, що такі явища серйозно впливають на долю усіх знаків Зодіаку, саму ж повню, останню перед зимовим сонцестоянням, йменують Скорботною.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up