Черговий скандал у житомирському Держгеокадастрі

Черговий скандал у житомирському Держгеокадастрі

У Головному управлінні Держгеокадастру у Житомирській області новий начальник – Ольга Петренко, яка не так давно трудилася на посаді начальника міськрайонного управління у Житомирському районі та м. Житомирі. 

У п’ятницю, 18 лютого, одразу декілька журналістів та представників громадськості Житомира прийшли до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, адже, за інсайдерською інформацією, до Житомира мало завітати начальство з Києва.

На жаль, представництво Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру з Києва виявилося не настільки повноважним, щоб вести діалог стосовно зловживань на місцевому рівні. Нагадуємо, що скандали у житомирському Держгеокадастрі виникають раз на три-чотири місяці, але жодного реагування на скарги з Києва не настає.

Проблеми з оформленням відповідних документів виникають нерідко, що змушує людей звертатися за поновленням власних прав до судів різного рівня.

Відео дня

Цього разу громадський діяч Ігор Малі приніс як аргументи цілу кипу рішень судів, рішення яких містять майже однаковий текст: «Адміністративний позов до державного кадастрового реєстратора міськрайонного управління у Житомирському районі та м. Житомирі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити дії задовольнити. Визнати протиправними та скасувати рішення державного кадастрового реєстратора міськрайонного управління у Житомирському районі та м. Житомирі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області».

Ігор Малі

У більшості рішень передбачено стягнення судового збору та різноманітних штрафів з Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, тобто фактично з бюджету України.

За словами Ігоря Малі, нині тільки у Житомирському районі майже 4000 подібних затримок з видачею відповідних документів, у більшості вказаних випадків є звернення до суду і навіть судові рішення.

Поспілкуватися більш детально з представниками Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області не вдалося, адже хтось викликав до приміщення Національну поліцію. Але після з’ясування мети візиту журналістів та громадських діячів до Держгеокадастру питання до візитерів у поліції зникли. А ось хто саме викликав поліцію до будівлі Держгеокадастру, з’ясувати не змогли навіть самі патрульні. Адже після пропозиції представитися і назвати своє ім’я та посаду співробітники Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області зникли, а двері до кабінетів у робочий час виявилися зачиненими. Отже, можна констатувати, що в розпал робочого дня на робочому місці у Держгеокадастрі не було жодної посадової особи?

Поблукавши разом зі співробітниками патрульної поліції порожніми коридорами цього таємничого закладу, ми знову намагалися постукати в двері робочих кабінетів, але марно.

Отже, звертаючись до вищого керівництва Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у Києві, ми хотіли б отримати коментар стосовно таємничості вказаного закладу на теренах Житомирщини та щодо відсутності працівників у величезній будівлі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області серед робочого дня.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Оксана Стельмах

    Беспредел, везде бардак, был и будет
  • Ігор Мазепа

    Там не тільки затримки, там і шахрайство із земельними ділянками, які ініціює влада і покривають правоохоронці.

keyboard_arrow_up