Через суху погоду і людську недбалість в області лише за добу сталося 16 пожеж сухої трави

Через суху погоду і людську недбалість в області лише за добу сталося 16 пожеж сухої трави

Дві великі пожежі площею 3 і 4 гектари сталися у Житомирському районі.

Так, як розповідають у ГУ ДСНС області, в с. Рудня Пошта Житомирського районумісцеві мешканці помітили темний та густий дим, який насувався в сторону їхніх домівок. По приїзду рятувальників на місце з’ясувалося, що загорілася суха трава та очерет.

Сильний вітер швидко розповсюдив вогонь по полю з високою травою та очеретом, таким чином площа пожежі становила 3 га. Завдяки місцевому мешканцю, який за допомогою трактора відорав частину поля, вдалося уникнути подальшого поширення полум’я. О 13:05 пожежу локалізували, ліквідували о 18:00.

За словами селян, на території сусіднього села часто проводяться пікніки з розпаленням багаття, які є особливо небезпечними у період сильних вітрів. Через що і могло, імовірно, статися загоряння.

Відео дня

Цього ж дня о 15:13 із с. Мані Житомирського району надійшов виклик про пожежу у полі. Рятувальники негайно вирушили на місце пожежі та по приїзду з’ясували, що загорілася стерня з-під кукурудзи. Вогнем охоплено територію площею 4 га. Через сильний вітер виникла загроза перекидання вогню на розташовані поруч поля із уцілівшою кукурудзою та на будинки с.Мані. Місцеві жителі намагалися  самостійно загасити пожежу ще до приїзду рятувальників. Локалізувати вогонь вдалося о 17:13. За дві години пожежу ліквідували.

Також в цей день рятувальники області ліквідували ще 14 пожеж сухої трави, загальною площею майже у 26 га.

PSX_20211027_125227.jpg

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up