Через спеку палає сухостій: за минулу добу рятувальники ліквідували 5 загорянь

Через спеку палає сухостій: за минулу добу рятувальники ліквідували 5 загорянь

Спекотна літня пора вносить свої корективи у збільшення кількості пожеж на відкритих територіях області.

Упродовж минулої доби рятувальники регіону ліквідували 5 таких загорянь на загальний площі 14,5 га. З початку ж року кількість пожеж у природних екосистемах складає 566, а пройдена вогнем площа - майже 1060 га, - повідомляють у ГУ ДСНС України У Житомирській області.

Так, 28 червня о 14:45 у с. Квітневе Житомирського району виникло загоряння сухої рослинності в межах населеного пункту на площі 5 га. Вогонь загрожував перекиданням на газорозподільний пункт та електропідстанцію до яких залишалося біля 50 м, а також на очерет, по якому полум'я могло дістатися житлового сектора сусіднього села. Завдяки вправним та оперативним діям фахівців ДСНС у складі 5 чоловік особового складу трохи більше чим за годину розповсюдження полум'я вдалося зупинити на вищезазначеній площі. В результаті вогнем знищено сухостій на площі 5 га.

Відео дня

А поблизу с. Велика Цвіля Новоград-Волинського району 6 рятувальників загасили палаючий сухостій на площі 2,5 га, що швидко поширювався до населеного пункту.

Також загоряння сухостою, які нічому не загрожували, ліквідовані поблизу с. Українка Коростенського району та сіл Краївщина і Високе Житомирського району.

Під час усіх пожеж загиблих та травмованих немає. Наразі остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up