Булдичівський староста: «Громаду має об`єднувати бажання працювати задля кращого майбутнього»

Булдичівський староста: «Громаду має об`єднувати бажання працювати задля кращого майбутнього»
Ярослав Руденко

Про те, у якому напрямі рухатиметься Булдичівський старостинський округ, спілкуємося з його старостою – Ярославом Олександровичом Руденком. 

- Раніше Ви працювали Булдичівським сільським головою. За 2020 рік Ваша сільська рада використала 26 525 грн на організацію благоустрою населених пунктів Булдичів та Шевченка. Що саме було зроблено за ці кошти  на території сіл?

- 2020-й рік був важкий для нас у фінансовому плані; оскільки зменшилася нормативна грошова оцінка землі і громадяни витребували декілька земельних ділянок, ми недоотримали усі ті кошти, що запланували.

 Нами було проведено невеликі косметичні ремонти (фарбування, побілка, косіння, вирубка кущів та прибирання території) біля пам`ятників, сільського кладовища, будинку культури, садочка, сільської ради. Також завдяки спонсорській допомозі місцевого підприємства ми прикрасили автобусні зупинки. Було замінено близько 25 лампочок вуличного освітлення та відремонтовано 3 ліхтарі, також частина коштів, що були виділені на благоустрій населених пунктів, була сплачена за використання електричної енергії вуличним освітленням.

Відео дня

- Яка загальна кількість людей проживає на території Булдичівського округу?

- У нашому старостинському окрузі проживає 415 людей.

- Які плани на подальший розвиток округу? 

- Планів багато, але всі ми розуміємо, що наша громада як молодий організм нещодавно тільки утворилася і потрібен час, щоб налагодити її повноцінну роботу, в тому числі належне фінансування Романівською селищною радою старостинських округів для втілення наших планів. Тому спочатку будемо усе робити покроково і те, що в наших силах. Для початку хотілося б загородити наше кладовище, впорядкувати сміттєзвалище, відремонтувати та провести вуличне освітлення там, де воно відсутнє (вулиця Молодіжна, частина вулиці Центральної), полагодити дах на будинку культури, дорожнє вуличне покриття також необхідно відремонтувати. Зрозуміло, що на вирішення цих питань потрібно сотні тисяч гривень, всі ми розуміємо, що найближчим часом це зробити можливостей не буде. 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Чесно кажучи, є ще один задум, але для його втілення потрібно бажання і допомога як громади нашого округу, так і місцевих підприємців, депутатів. Ми хочемо зробити тренажерний зал у будинку культури, бо у людей є бажання займатися спортом, особливо у молоді. Прикро, що у великих містах така можливість є, а у селах – ні. До того ж чим більше людей ходитиме у зал, тим менше вони ходитимуть по лікарях. Навіть якщо здійснення цієї мрії займе не один рік, результат буде цього вартий, тож будемо сподіватися на різносторонню підтримку.

- Де братимете кошти, аби втілювати свої плани?

- Кошти плануємо отримувати від Романівської селищної ради, крім цього, місцеві підприємства та підприємці завжди нам у всьому допомагали, тож будемо просити фінансової підтримки і у них.

- На Вашу особисту думку, що має об’єднувати жителів сільської місцевості?

- Громаду має об’єднувати бажання працювати задля кращого майбутнього, адже ніхто, крім нас самих, наше життя не змінить. Потрібно переходити від критики (в наш час це дуже популярно) до порад та дій. Потрібно спілкуватися і разом втілювати наші задуми.

Лариса Бджілка  

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up