Брехня під час пандемії, або Хто керує медициною в області

Брехня під час пандемії, або Хто керує медициною в області

Телеграм-канал «Телеграм Житомира» повідомляє:

«Сьогодні майже весь колектив інфекційного відділення лікарні в Житомирі написав заяви на звільнення. Виявилося, медики незадоволені несправедливим звинуваченням у корупції і поборах працівників відділення і з неможливістю виконувати свої функціональні обов'язки!

«Ми вимагаємо від мера Житомира Сухомлина публічно вибачитися перед нами і спростувати звинувачення на адресу медпрацівників інфекційного відділення!», - заявили медпрацівники. В іншому випадку, вони відмовляються лікувати хворих».

Раніше ми писали про те, що медики інфекційного відділення брали гроші у пацієнтів з коронавірусом. У лікарні вимагали гроші за експрес-тести на коронавірус - 500 гривень в якості «благодійного внеску». Всі гроші передавалися головному лікарю лікарні №1 і завідуючої інфекційним відділенням. Обом було оголошено догану, а всі гроші вони повинні були повернути пацієнтам.

Відео дня

Але під час брифінгу голови ОДА Віталія Бунечка за участю начальника управління охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика сьогодні, 30 березня 2020 року, було наголошено, що «інцидент вичерпано». Але виявилося, що «інцидент» не просто не вичерпано, а його очільники управління охорони здоров’я та міський голова просто загнали в глухий кут. Навіщо робити таке під час пандемії – просто не зрозуміло. «Крайніми» зараз роблять тих лікарів та медсестер, які рятують життя житомирян, в той час, коли очільники міста та керівництво обох управлінь охорони здоров’я  - міста і області, нам просто брешуть. Постійна дезінформація, причому і журналістів, і самих працівників, довела зараз ситуацію до точки кипіння. 

Нам заявляють, що засоби індивідуального захисту є, а працівники медичних установ запевняють, що їм їх не видають. Медперсонал як працював без гумових рукавичок, так і працює.

Нагадую, що раніше був скандал зі звільненням сестри-господарки з Радомишля, яка відмовилася прибирати без гумових рукавичок за хворою на коронавірусну інфекцію. Керівництво лікарні тоді заявило знову неправдиву інформацію, яку було спростовано кількома журналістами, які особисто виїхали в Радомишль та взяли інтерв’ю у свідків та учасників події. Це інтерв’ю можна і зараз переглянути на Ютуб-каналах. 

Питання в іншому – навіщо нам знову брешуть? Чому повинні також страждати рядові лікарі, медсестри, хворі, а керівництво медичних закладів вперто продовжує стверджувати нісенітниці.    

Коментарі в соціальнійї мережі Фейсбук говорять самі за себе:

Людмила Алфьорова

«Весь колектив інфекційного відділення м. Житомира пише заяви на звільнення в зв'язку з несправедливим звинувачуванням в корупції та поборах працівників відділення і з неможливістю виконувати свої функціональні обов'язки! Вимагаємо в мера міста Житомира Сухомлина публічного вибачення та спростування звинувачень на адресу медпрацівників інфекційного відділення!!!»

Гера Оксана:

«Боюся, вибаченням все не вирішиться, зараз ще й під реформу багатьох звільняють, а ті, що залишаються, не зможуть, просто фізично не зможуть виконати всю роботу якісно, ​​це ж не конвеєр».

Olena Nochiovka:

«Весь наш кваліфікований медперсонал повинен отримувати гідну оплату, інакше ми будемо лікуватися подорожником та йодом. Скільки можна говорити про «безоплатну» медичну допомогу».

Ігор Осипенко:

«Сенс роботи, на якій мало того що не платять, так ще й дорікають в корупції. А клятва Гіппократа - це не аргумент, так само як і клятва депутата, що піклується про добробут народу!»

Anya Step:

«Підтримую!!! Хай депутати йдуть замість них працювати за таку зарплату та в такі умови праці!!!»

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up