Більше 3,5 тис. порушників було затримано на підзвітній житомирським прикордонникам території

Більше 3,5 тис. порушників було затримано на підзвітній житомирським прикордонникам території

А також виявлено зброю та боєприпаси, психотропні речовини, викрадені автомобілі та контрабанду.

Про це повідомляє прес-служба Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

В Житомирі відбулося засідання колегії Північного регіонального управління, на якій підбили підсумки оперативно-службової діяльності в 2017 році та окреслили завдання на поточний рік.

 

Відео дня

 

Директор Департаменту організаційно-адміністративної роботи та аналітичного забезпечення Адміністрації Держприкордонслужби України генерал-майор Леонід Баран, який був присутній, в своєму виступі констатував, що враховуючи напружену суспільно-політичну ситуацію в країні та зовнішні загрози персоналом управління вдалося у 2017 році забезпечити адекватну протидію активізації протиправної діяльності на державному кордоні.

Протягом звітного періоду на ділянці відповідальності було затримано 3695 порушників законодавства з прикордонних питань, виявлено 125 одиниць зброї, 361 одиниця боєприпасів, більше 4 кг наркотиків та 5,8 кг психотропної речовини, 830 випадків виявлення контрабандних товарів на загальну суму більше 16 млн. грн., 69 викрадених автомобілів та 89 автомобілів з підробленими документами. Оперативними підрозділами регіонального управління на ділянці відповідальності було припинено діяльність 42 протиправних груп.

 

 

В умовах збільшення пасажиро - транспортного потоку на 4% та 9% відповідно забезпечено безперебійну роботу пунктів пропуску. Завдяки чіткій роботі по  розмежування повноваження з підрозділами Національної поліції по регулюванню руху перед автомобільними пунктами пропуску вдалось створити учасникам міжнародного руху комфортні умови для перетину державного кордону.

 

 

Виконано державне завдання, визначене Указом Президента України від 26 травня 2017 року «Про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до ЄС». З 12 червня розпочато оформлення в залізничному пункті пропуску «Ягодин» рейкового автобусу сполученням Ковель – Хелм, а з  24 серпня даний автобус розпочав курсувати зі станції Здолбунів.

Протягом вересня-грудня 2017 року проведено значний комплекс організаційних та технічних заходів щодо підготовки 24 пунктів пропуску регіонального управління до запровадження Системи фіксації біометричних даних.

 

 

В виступах заступників начальника Північного регіонального  управління крім здобутків було надано критичну оцінку недолікам по кожному підрозділу охорони державного кордону та визначено шляхи їх уникнення в майбутньому.

З метою виконання завдань поставлених Президентом України, керівництвом Державної прикордонної служби щодо протидії корупції на колегії обговорено дієвість заходів по запобіганню зловживанням серед персоналу. Загалом, в минулому році за негативними статтями в Північному регіональному управлінні звільнено з військової служби в запас 193 особи, з них 14 офіцерів.  Понижено в посадах 8 офіцерів та 1 військовослужбовець за контрактом; переміщено з метою профілактики втягування в протиправну діяльність 12 офіцерів та 55 військовослужбовців за контрактом. За цей же період  у  52-х випадках персонал відмовився від пропозицій сприяти у протиправній діяльності та у 16-х випадках від неправомірної вигоди.

 

 

Керівником регіонального управління  генерал-майором Валерієм Курніковим було зауважено, що боротьба з негативними проявами і надалі буде продовжена і принцип невідворотності покарання за ці діяння буде стосуватись кожного незалежно від рангів та посад.

У ході засідання до присутніх було доведено пріоритети подальшої діяльності, які будуть спрямовані на реалізацію Концепції інтегрованого управління кордонами та виконанням основних напрямків розвитку прикордонного відомства у 2018 році.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up