Безоплатна правова допомога родичам зниклих безвісти захисників України

Безоплатна правова допомога родичам зниклих безвісти захисників України

Через бойові дії на території нашої країни, окупацію населених пунктів, примусове вивезення людей в росію багато українських родин втратили зв’язок з рідними, не мають уявлення про їхнє місцезнаходження.

Ці родини потребують не лише психологічної підтримки, а й правничої допомоги, в тому числі отримання інформації про права та соціальні гарантії членів сімей зниклих безвісти військовослужбовців та оформлення відповідної грошової допомоги.

Фахівці місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги останнім часом все частіше працюють зі зверненнями близьких родичів зниклих безвісти українців, як цивільних, так і військових.

Шукаєте зниклу людину і потребуєте допомоги юриста?

Звертайтеся до системи безоплатної правової допомоги:

Відео дня

Пояснимо, що робити та куди звертатися, щоб відшукати зниклих близьких.

Надамо контакти інституцій, які займаються пошуком зниклих безвісти та обміном військовополонених.

Проконсультуємо щодо прав, пільг та соціальних гарантій для членів сімей зниклих безвісти та полонених та алгоритму дій для їх отримання.

Допоможемо скласти:

  • звернення до державних установ, правоохоронних органів та органів військового управління;
  • документи для оскарження дій державних органів у судовому порядку (ця послуга, а також, за потреби, представництво у суді, надається категоріям громадян, що визначені у ст. 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», уточнити право на послугу можна у контакт-центрі системи БПД за номером 0 800 213 103)

Звернутися по правову допомогою можна телефоном, онлайн або особисто прийти в місцевий центр чи бюро. Усі контакти за посиланням https://linktr.ee/legalaid.gov.ua.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up