Безлад і відсутність харчів - на Звягельщині поліцейські побували у неблагополучній родині, в якій виховується двоє дітей

Безлад і відсутність харчів - на Звягельщині поліцейські побували у неблагополучній родині, в якій виховується двоє дітей

Загалом з початку року звягельські поліцейські задокументували 235 випадків неналежного виконання батьківських обов’язків.

 З них 122 – уже розглянуто судом та прийняті відповідні рішення про покарання. Водночас правоохоронці надають допомогу родинам, що опинилися у складних життєвих обставинах, - розповіли у Звягельському відділі поліції. 

Так, нещодавно ювенальні інспектори провели черговий рейд на території Стриївської громади. Серед іншого побували за місцем проживання 40-річної місцевої жительки. Вона має на вихованні двоє дітей, віком 9 та 13 років.

В оселі правоохоронці вже не вперше застали безлад, відсутність постільної білизни та харчових продуктів. Окрім того, в будинку немає місця для навчання школярів. До того ж матір зловживає спиртним, залишає дітей без нагляду, на жодні зауваження правоохоронців та працівників соціальних служб не реагує.

Відео дня

З жінкою поліцейські провели профілактичну бесіду, закликали виправити ситуацію та роз’яснили наслідки подальших правопорушень. Відносно неї склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Днями суд, розглянувши зібрані матеріали, визнав жінку винною у вчиненні вказаного правопорушення та визначив їй покарання – штраф у розмірі 1700 гривень. Нині вирішується питання щодо позбавлення її батьківських прав.

Водночас правоохоронці продовжують перевіряти родини зі складними життєвими обставинами, підтримувати з ними зв’язок та надавати необхідну допомогу. Зокрема, таким сім’ям доставляють продуктові набори, одяг, засоби гігієни тощо.

з початку року звягельські поліцейські задокументували 235 випадків неналежного виконання батьківських обов’язків

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up