Батько Даринки Макарчук у суді визнав, що дитина мертва, але відмовився повідомити, як це сталося

Батько Даринки Макарчук у суді визнав, що дитина мертва, але відмовився повідомити, як це сталося

У Коростенському міськрайонному суді Житомирської області 27 серпня 2021 року продовжився судовий розгляд справи про вбивство Даринки Макарчук – питань все більше, а відповіді жодної!

Нагадуємо, що у травні 2019 року Житомирщину сколихнуло повідомлення про те, що в одному із сіл Овруцького району батьки вбили 5-річну дитину, а її тіло спалили у печі. Під час перевірки мати намагалась видати сина за зниклу дочку, одягнувши йому дівчачі речі.

Зараз на лаві підсудних батько дитини Павло Макарчук і її мати Олена Клусенко. В реальності тільки Павлу Макарчуку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 27 серпня строк запобіжного заходу було продовжено ще на 60 днів. Мати дитини Олена Клусенко перебуває під домашнім арештом, хоча останнього разу прокурор вимагала зміни запобіжного заходу також на тримання під вартою, адже, за словами прокурора, Олена Клусенко минулого разу з’явилася на судове засідання в стані алкогольного сп’яніння, через що судове засідання було перенесено.

Раніше ухвалою від 20 листопада 2019 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Житомирського апеляційного суду з огляду на те, що в Овруцькому районному суді Житомирської області неможливо утворити склад суду для розгляду цього кримінального провадження за обвинуваченням підсудних у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 115 ч. 2 п.п. 2, 12, ст. 190 ч.1 КК України, вказане провадження передано до Коростенського міськрайонного суду Житомирської області, який має укомплектований штат суддів у кількості, необхідній для розгляду цього кримінального провадження.

Відео дня

Також варто нагадати, що незважаючи на склад адвокатів, який постійно змінюється, всі вони наполягають на тому, що слідство не надало відповідь на основне питання – куди поділася дитина. Якщо її було вбито, то повинні залишитися рештки або біологічні сліди, яких не було знайдено під час слідства.

Суб’єктивне враження від судового розгляду дуже неоднозначне та виснажливе навіть для спостерігачів. Підсудні постійно лаються один з одним, навіть зауваження суддів не в змозі припинити цю вакханалію. Буде не дуже етично робити подібні висновки, але на цьому наполягали всі, хто був присутній у залі судового засідання: підсудні в результаті тривалого зловживання алкогольними напоями поводили себе не зовсім адекватно.

Якщо на перших засіданнях дехто навіть співчував Павлу Макарчуку, адже вважав, що дитину просто кудись вивезли, але вона жива, то зараз ставлення до підсудних однозначно негативне. Якщо минулого разу мати загиблої дитини піддала журналістів прокльонам, то цього разу вона вже зверталась до журналістської спільноти за допомогою. Павло Макарчук, навпаки, почав стверджувати, що співмешканка труїла його якимось зіллям, через що він не міг працювати. Витримати цю сварку в залі суду вдалося не всім присутнім. Також якщо раніше підсудний відмовлявся визнавати себе винним та той факт, що дитину вбили саме батьки, то цього разу він зазначив, що дитину тільки вдарив, а добивала її третя особа. Хто саме був третьою особою, говорити відмовився. І це незважаючи на власне стверджування про те, що тільки вони вдвох були присутні і жодного свідка при цьому не було.

Зараз розгляд справи продовжується. Потерпілими у справі визнано брата матері дитини і управління праці та соціального захисту населення Овруцької райдержадміністрації. Також відомо, що рідний дядько по матері не зміг оформити опіку над іншими дітьми, яких було віддано на всиновлення іншим особам. Після повідомлення, що інших дітей було всиновлено невідомими особами, Павло Макарчук розлютився та відмовився від спілкування.

Наступного разу суд має продовжити досліджувати відеодокази. Але питання, куди поділася дитина або де її рештки, залишається без відповіді.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up