Батьки 4-річного коростенця, який у серпні випав із вікна, передали від імені дитини три тисячі гривень на ЗСУ

Батьки 4-річного коростенця,  який у серпні випав із вікна, передали від імені дитини три тисячі гривень на ЗСУ

Стан хлопчика значно покращився. він одужує і нещодавно відзначив день народження.

Чотирирічний Марк Волківський із Коростеня, який наприкінці серпня випав із вікна, нині одужує – у його день народження батьки від імені дитини передали три тисячі гривень на ЗСУ. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала коростенська волонтерка Людмила Шаповал.

У коментарі Суспільному Людмила Шаповал розповіла, що рідні хлопчика самі вийшли на зв'язок із нею.

"На мене вийшли батьки дитини – вони спитали, де мене можна знайти. Потім прийшла бабуся дитини і сказала, що вона хоче задонатити гроші від імені Марка, який у серпні випав із дев'ятого поверху. Сказала, що він сам попросив занести гроші для дядів із ЗСУ – так як йому люди допомагали, організувавши збір грошей на його лікування, так і він тепер хоче допомогти військовим. Наша Таня Антончук тоді проводила цей збір, а батьки гроші, які лишилися після лікування дитини, віддали на ЗСУ", – каже волонтерка.

Відео дня

Гроші від Марка одразу підуть у справу – Людмила Шаповал говорить, що шостого жовтня збирається їхати на фронт на Херсонщину, нині докупляє все необхідне.

"Я є волонтеркою саме для ЗСУ і їжджу на передову. Все, що не дозбираю сьогодні, докуплятиму завтра по ходу. Якщо хто хоче допомогти, то я збираю зараз все – від медицини до окопних свічок. Потрібні медпрепарати від застуди, від тиску, свічки від геморою, теплі шкарпетки, термобілизна, дощовики, віск та парафін для окопних свічок. Збираю скляну тару: починаючи від 350-грамових банок з-під кетчупу, закінчуючи трилітровими банками: у нас Ушомирська громада робить консервацію і закрутки для хлопців. Ще треба пластикові відра. Окрема стаття – це милиці і палки під лікті: це розхідники, які потрібні на медичні пункти, куди першим ділом привозять поранених хлопців. Коли військові розвозять звідти по госпіталях, то вони, звісно, назад не повертають милиці. А по взводах і батальйонах, де є медики, у цьому є постійна потреба. Хто хоче допомогти – приходьте у Коростені на вулицю Ольгинська 4-д – навпроти Ольгинської церкви. Мене щодня можна знайти у приміщенні місцевої хімчистки з 10 години ранку до четвертої години дня", – розповіла Людмила Шаповал.

Нагадаємо, вдень 26 серпня у Коростені з вікна дев'ятиповерхівки випала трирічна дитина. У хлопчика зафіксували забій легень. По дорозі до Житомирської обласної дитячої лікарні хлопчик впав у кому.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up